Δεσμοί ζώων  και  ανθρώπων

 

    

 

       Ο ήρωας  του 1940  Πειραιώτης  πλωτάρχης του ΠΝ  Μιχαήλ  Χατζηκωνσταντής, κυβερνήτης  του υποβρυχίου  «Πρωτεύς», αρχές του  χρόνου αυτού είχε βρει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας ένα γλάρο με σπασμένη τη  μια φτερούγα του.     

       Τον πήρε λοιπόν κοντά του  και τον γιάτρεψε. Από τότε ο γλάρος, ερωτεύθηκε  θάλεγε  κανείς  το Χατζηκωνσταντή.  Δεν έφευγε  καθόλου από κοντά του. Κι όταν εκείνος έφευγε  για περιπολία με το υποβρύχιο, ο γλάρος  τον περίμενε στην προκυμαία. Οταν δε ο Χατζηκωνσταντής  γύριζε, πετούσε χαρούμενος πάνω στον πυργίσκο του υποβρυχίου.

       Όμως το χιονισμένο απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου 1940, το υποβρύχιο "ΠΡΩΤΕΥΣ" απέπλευσε από τον Ναύσταθμο για την τέταρτη και τελευταία του περιπολία. Είχε οριστεί να περιπολεί στο στενό Οτράντο ως τις 8 Γενάρη 1941, οπότε και θα επέστρεφε.

       Στις  29  Δεκεμβρίου 1940, το ελληνικό ατμόπλοιο "ΙΩΝΙΑ" υπέκλεψε σήμα S.O.S. ακολουθούμενο από σήμα κινδύνου S.S.S. (σήμα που υποδεικνύει επίθεση από υποβρύχιο). Και τα δύο σήματα προέρχονταν  από το Ιταλικό ατμόπλοιο SS "SARDEGNA" που ευρίσκετο στην είσοδο του κόλπου του Αυλώνα. Όλοι πανηγύρισαν για την επιτυχία του Υ/Β "ΠΡΩΤΕΥΣ" που δρούσε σε αυτήν την περιοχή. Έκτοτε όμως το Υ/Β "ΠΡΩΤΕΥΣ" δεν έδωσε σημεία ζωής.

        Το μυστήριο λύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1941,  όταν το ιταλικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι το ιταλικό τορπιλοβόλο Τ/Β "ANTARES" που συνόδευε νηοπομπή είχε βυθίσει εχθρικό υποβρύχιο από το οποίο δεν υπήρξαν επιζώντες.  

        Το  υποβρύχιο ήταν το  "ΠΡΩΤΕYΣ" που  είχε χαθεί αύτανδρο  με 48 άτομα πλήρωμα στον υγρό τάφο του.  

        Το περίεργο είναι ότι  τις μέρες  εκείνες, μετά   τις 28 Δεκεμβρίου του 1940, άλλοι που βρισκόντουσαν  στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, είχαν  παρατηρήσει  ότι ο γλάρος  είχε πέσει σε μελαγχολία. Είχε  στηθεί στην παραλία και ούτε έτρωγε  ούτε έπινε.

       Τελικά  ο γλάρος  του Χατζηκωνσταντή μετά από λίγες πέθανε!

                                                                                                                  ΒΑΣΙΛΗΣ   Π. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ

                                                                    4-3-2011

 

perierga.gr - Κύκνος αγκαλιάζει τον άνθρωπο που τον έσωσε!

Η   ΑΓΑΠΗ  ΤΟΥ  ΚΥΚΝΟΥ  ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΣΩΤΗΡΑ  ΤΟΥ

     Η  πάπια   και  το  αφεντικό της

      Το  1982, Πάσχα,   συγγενικό μας  πρόσωπο   αγόρασε  ένα  παπάκι. Σαν  μεγάλωσε, για  να  μην το έχει  μέσα  στο  σπίτι  το πήγε  στο  εξοχικό  του παππού   του  και  μετά  το καλοκαίρι  το άφησε  εκεί  μαζί  με   τις  κότες. Σεπτέμβρη   μήνα   αναγκάστηκε  να  πάει  με την οικογένειά του  μεσάνυχτα   στο χωριό   λόγω έκτακτης  ανάγκης. Οταν   η  πάπια  άκουσε  τη  φωνή του  άρχισε να  κράζει  και να  κάνει  το παν  για  να  βγει  από το κοτέτσι. Ηρέμησε  μόνο όταν  τα  κατάφερε    να τον πάρει στην  αγκαλιά  του. Τα  πτηνά  λοιπόν και  γνωρίζουν  και  αγαπούν.

\

Ανθρωποι  και λιοντάρια

Μια κυρία κάποτε έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα μικρό λιονταράκι. Όταν μεγάλωσε το χάρισε σε ένα ζωλογικό κήπο. Το λιοντάρι ποτέ δεν ξέχασε την κυρία, και το έδειξε εμπράκτως μετά από χρόνια που την αγκάλιασε, όταν το επισκέφτηκε. Περιττό να πούμε πως φέρονται οι άνθρωποι στους ευεργέτες τους.

H παρακάτω συγκινητική ιστορία, όσο όμορφη και αν είναι δείχνει δυστυχως δείχνει και κάτι άλλο. Ότι οι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο δεν μαθαίνουμε ούτε από τα ζώα. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν κάφροι που την κακία και το να είσαι άτιμος στη ζωή το θεωρούν και μεγάλη...εξυπνάδα-μαγκιά.

Το  λιοντάρι αγκαλιάζει την κυρία που το έσωσε και της δείχνει την αγάπη του (video)

οι δυο φίλοι και το λιοντάρι

 δεν  είναι   βέβαια  η    μόνη   περίπτωση.

ΕΙΝΑΙ  ΓΑΤΑ;;;;

Μεταξύ άλλων  η  γάτα  μετά την  α;φόδευσή της στο  χώμα, γυρίζει κοιτάζει  για να διαπιστώσει   αν υπάρχει κάποια  ασθένεια  και μετά  τα  σκεπάζει.     [Πολλά  ψ ζώα αν  αντιληφθούν  'ότι   έχουν κάποια   ασθένεια   ψάχνουν  και βρίσκουν  το θεραπευτικό  βοτάνι    και το  υτρώνε. Τρώνε επίσης  διάφορα χόρτα  για τη  χώνευση.   Οι  γνώσεις μεταφέρονται    με το    DΝΑ από γενιά σε  γενιά, αλλά; και με διδασκαλία    στη γλώσσα επικοινωνίας του κάθε  ζώου.

 Π.χ. αλλιώς  η γάτα  νια;ουρίζει όταν  πεινάει, αλλιώς όταν  ερωτεύεται, κι αλλιώς όταν καλεί  τα  παιδιά  της.

Οταν  τα γεννήσει   συνήθως τα κρύβει  σε  κάποιο  σημείο, στο οποίο   από άλλο δρόμο πάει  και από άλλον  γυρίζει για να μην τα βρει ο άνθτρωπος, ή κάποιος γάτος  και της τα  σκοτώσει.    Οι γάτοι δεν  είναι  καλοί  γονείς. Θέλουν τις γάτες χζωρίς  παιδιά  για να κάνουν ν άλλα  και  φυσικά  σεξ.

 

 

 

   Η  ΕΞΥΠΝΑΔΑ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  Η  ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ  ΤΩΝ  ΣΚΥΛΩΝ

 

© KOUTOUZIS.GR  Αναδημοσίευση  επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή  www.koutouzis.gr .

 

 Κεντρική σελίδα