Δεσμοί ζώων  και  ανθρώπων

   

 

  Η  ΕΞΥΠΝΑΔΑ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  Η  ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ  ΤΩΝ  ΣΚΥΛΩΝ  ΚΑΙ   ΑΛΛΑ

 

                           Την   4/12/18    επισκέπτης   αγροτικής  περιοχής    έδωσε   σε  περιφερόμενο   γάιδαρο  χαρούπια.  Ο  κυρ  Μέντιος   που  τώρα  ακούει    στο  όνομα  Ριχάρδος,    αφού τα έφαγε  πήγε  κοντά   στον  επισκέπτη   και κόλλησε  το κεφάλι  του  στο  δικό του  δα να ήθελε  να τον  φιλήσειν να τον ευχαριστήσει.


       Συγκίνησαν  πάλι το πανελλήνιο τα ζώα, και συγκεκριμένα οι σκύλοι.

       Ειδικότερα  μια 22 μηνών σκυλίτσα  η Στέλλα, το ημίαιμο σκυλί της οικογένειας του συνταξιούχου αστυνομικού Δημοσθένη Ανδρεδάκη όταν η σύζυγός του η Μαρία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και σωριάστηκε σε κωματώδη κατάσταση στην μπανιέρα του σπιτιού τους  στο Ηράκλειο Κρήτης τέλη Νοέμβρη 2009.

      Η Στέλλα  αφηγήθηκε ο κ Ανδρεαδάκης, έχει ένα ξεχωριστό δέσιμο με τη γυναίκα μου τη Μαρία, αλλά τα πάει πολύ καλά και μ εμένα και την 15χρονη κόρη μου την Κατερίνα.

         Η σύζυγός μου, το 1985 είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς και επιπλέον αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Πριν δύο εβδομάδες πέσαμε όπως κάθε βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα για ύπνο και μάλιστα η γυναίκα μου αποκοιμήθηκε με τα ρούχα, αλλά δεν ήθελα να την ενοχλήσω. Είχε ήδη πάρει τα φάρμακά της και ξάπλωσα κι εγώ ήσυχος να κοιμηθώ.

        Κατά τη 1 νιώθω ξαφνικά το σκυλί που κοιμάται στον καναπέ του σαλονιού, πάνω στο κρεβάτι να μου τραβάει επίμονα τα μανίκια της πιζάμας και να γαυγίζει. Κοιτάζω δίπλα και δεν βλέπω τη γυναίκα μου, σηκώνομαι και τρέχω στο μπάνιο, εκεί όπου πήγαινε ο σκύλος. Βλέπω την σύζυγό μου πεσμένη στην μπανιέρα, με το στόμα και τα μάτια ανοικτά. Φωνάζω την κόρη μου που κοιμόταν, καλούμε ασθενοφόρο και την μεταφέρουμε στο Βενιζέλειο όπου νοσηλεύθηκε για 1 εβδομάδα. Η γυναίκα μου σιγά-σιγά αναρρώνει, βέβαια δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει καθαρά και έχει αιμάτωμα στο κεφάλι από το χτύπημα, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα βελτιωθεί η κατάστασή της.

 

         Ο κ. Ανδρεαδάκης  με τη σύζυγό του και  τη  "Στέλλα"

         Όλο το διάστημα της νοσηλείας της στο νοσοκομείο, όπως  είπε ο κ. Ανδρεδάκης, το σκυλί ούτε έτρωγε, ούτε έπινε και άρχισε και πάλι να τρώει όταν η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι. (πηγή του  περιστατικού  εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ)

         Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση:

 ==  Από βέβαιο πνιγμό σώθηκε   η  45χρονη   Ντέμπι Πάρκερστ στις ΗΠΑ. η οποία τρώγοντας ένα μήλο, ένα κομμάτι του φρούτου έφραξε το λαιμό της και η γυναίκα άρχισε να πνίγεται.

      Ο σκύλος της βλέποντας πως κινδυνεύει, χρησιμοποίησε τη μέθοδο Heimlich, πήδηξε στο στήθος της   με δύναμη, και την  έριξε κάτω με αποτέλεσμα  να φύγει το μήλο  και έτσι  την έσωσε. Συνέβη το Μάρτιο του 2007.

==  Το Σεπτέμβρη του 2006  ένα λυκόσκυλο  στην πόλη Φοξάνι της Ρουμανίας, έσωσε το αφεντικό του από πιθανό θάνατο.

     Ξαφνικά, το αφεντικό του υπέστη έμφραγμα και έπεσε στο πάτωμα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Στο σπίτι όμως βρισκόταν ο Μαξ και ο άνδρας είπε στο σκυλί να φέρει το τηλέφωνο. Ο έξυπνος σκύλος κατάλαβε τι ζητούσε το αφεντικό του και του πήγε το τηλέφωνο. Έτσι, ο άνδρας μπόρεσε να τηλεφωνήσει στο νοσοκομείο και να σώσει τη ζωή του.

==  Κάτι αντίστοιχο  συνέβη σε έναν κυνηγό και  στην Κρήτη, όταν έπαθε έμφραγμα στο βουνό, και τον έψαχναν οι δικοί του 4 μέρες και τον βρήκαν ζωντανό με τον ένα σκύλο επάνω του να τον κρατάει ζεστό και τον άλλον να ψάχνει για βοήθεια.

==  Αλλά έχουμε να αφηγηθούμε και μια προσωπική  περίπτωση: Χειμώνα καιρό, το  1996, δυο  φίλοι μας είχαν πάει  για ψαροντούφεκο  σε μια θαλάσσια περιοχή. Μαζί τους είχε πάει και ο σκύλος του γείτονά μας, στον οποίο είμαστε πολύ γνωστοί, ο Σκρέπης.

 

    Ο "Σκρέπης"  αριστερά, με ένα άλλο σκυλί τη"Βένια".

    Ο οποίος κάθισε στην παραλία και περίμενε.

   Όταν, όμως, είδε ότι άργησαν να γυρίσουν, ανησύχησε  και παρά το κρύο που έκανε, έπεσε στη θάλασσα  και πήγε να τους βρει. Και πράγματι τους βρήκε. Κι έμεινε κοντά τους, στο νερό, μέχρι που γύρισαν  όλοι μαζί.  

 

   ***** Ένα  άλλο  περιστατικό  συνέβη  πρόσφατα,   στις 9 Μαρτίου 2010:

   Το λυκόσκυλο, η Σούζη, είχε συνηθίσει  να βλέπει  το αφεντικό της να γυρίζει στο σπίτι   κατά τις 3  τη νύχτα,  και να το  υποδέχεται. Κείνο  το βράδυ το αφεντικό της  χρειάστηκε να ξενυχτήσει στη δουλειά του.

                                                           

    Στις πέντε, όταν η Σούζη  είδε ότι δεν  είχε γυρίσει, πήγε στην κρεβατοκάμαρα και γρυλίζοντας ανήσυχα, ξύπνησε τη γυναίκα του, σαν να τη ρωτούσε τι συμβαίνει;

    Και ησύχασε  μόνο  όταν  τη χάϊδεψε  και της έδωσε να  καταλάβει ότι δεν συμβαίνει κάτι!

                                                                                   Β.ΚΟΥΤ.  11-3-10

ΚΑΠΟΤΕ  η  το θυκό   λυκόσκυλό μας  η  Σούζη αρρώστησε  με καρκίνο.Το  αφεντικό της  'εκανε ότι μπορούσε  για τη  σώσει/ Αλλά μάταια. Οταν έφτασε  το  τέλος   ξάπλωσε  στο   σαλόνι  δίπλα του. ΄Σε μια  στιγμή    σήκωσε  το κεφάλι  της  δύσκολα  τον κοίταξε και μετά έγειρε  το κεφάλι της  και  ξεψυχησε. Ηταν σα  να τον  αποχαιρέτησε!

 

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ  ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ  ΤΟ ΙΔΙΟ  ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ.

Η 62χρονη Μορίν ΧάτσερΥπάρχουν πολλές   περιπώσεις  που το  επιβεβαιώνουν. Πρόσφατη 3/12/18:Δύο πιστά σκυλιά έσωσαν τη ζωή της ιδιοκτήτριάς τους όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, τρέχοντας στο σπίτι των γειτόνων για να τους ειδοποιήσουν.

Τα λαμπραντόρ της Μορίν Χάτσερ, Μπέλα και Σάντι, έσπευσαν στο διπλανό σπίτι όταν η ιδιοκτήτριά τους κατέρρευσε την ώρα που έκανε ντους στο σπίτι της στην Φλόριντα στις 3 Δεκεμβρίου   2018.

 Και ζήτησαν τη βοήθεια του γείτονα.   Ηξεραν ότι  εκείνα  δεν   μπορούσαν να κάνουν  τίποτα  άλλο  κάτι  περισσότερο.                

 

 

      Τον έσωσε ο σκύλος του από τη φωτιά

 

       Σωτήριος αποδείχθηκε ένας σκύλος για το αφεντικό του, καθώς τον έσωσε από βέβαιο θάνατο. Ο γερμανικός ποιμενικός ήταν, μαζί με τον Ben Heinrichs από την Αλάσκα, στο εργαστήριο του τελευταίου, όταν μία σπίθα έπεσε στα ρούχα του και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει τυλίχθηκε στις φλόγες.

   Τότε, ο Buddy ο σκύλος έτρεξε έξω και βρήκε στον δρόμο ένα περιπολικό, το οποίο και οδήγησε πίσω στο εργαστήριο.

   Η διαδρομή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας του αστυνομικού οχήματος. Στις εικόνες φαίνεται καθαρά ο Buddy να προπορεύεται και να οδηγεί τελικά το όχημα στο φλεγόμενο σπίτι.

     Τελικά, σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν τον 23χρονο Heinrichs, ενώ ο χώρος καταστράφηκε ολοσχερώς. Ωστόσο ο Buddy θα βραβευθεί με ένα ασημένιο μπολ για την γενναιότητά του από τις αρχές της πόλης. (25-4-10)

 

  Ο  βρετανός δεκανέας Liam Tasker  και ο σκύλος του Theo  ήταν ενωμένοι στη ζωή, σώζοντας αμέτρητους βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.
     Όταν όμως το αφεντικό του σκύλου σκοτώθηκε  σε ενέδρα των Ταλιμπάν, ο σκύλος που υπηρετούσε και εκείνος στον στρατό μυρίζοντας βόμβες, δεν άντεξε και πέθανε και αυτός από καρδιακή προσβολή ή αλλιώς από την ραγισμένη του καρδιά
./4-3-11

 

Ο Φραπές   ήταν  ένα  καφετί  σκυλάκι  που ήξερε   να  στρώνει   μια κουβέρτα  για να  ξαπλώσει....

 

 

ΖΗΛΕΥΟΥΝ  ΤΑ  ΣΚΥΛΙΑ;;;;;

Ζηλεύουν     τα  σκυλιά;;;   και ποιον;

Πριν  κάποια  χρόνια  είχα  ένα  σκυλάκι  τη Βένια.Κάποια  στιγμή  τη  χάιδεψα. Τότε ο  παριστάμενος σκύλος  του γείτονά μου ο  Σκρέπης  αγρίεψε και τη δάγκωσε στο κεφάλι. Φαίνεται  ζήλεψε  γιατί παλιότερα χάιυα   αυτόν!!

 ΤΑ  ΣΚΥΛΙΑ   ΖΗΛΕΥΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ   ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ;;;;

Τα  σκυλιά  ζηλεύουν  τα  παιδιά της οικογένεια;ς;;;  Μάλλον  ΝΑΙ.  Δείτε   τι  συνέβη το 2014  στη  Λέρο:

Μαρτυρικές στιγμές βίωσε ένα κοριτσάκι 15μηνών από τη Λέρο, το οποίο τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε στα σαγόνια αγριεμένου λυκόσκυλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μανιασμένο ζώο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια, κατακρεούργησε κυριολεκτικά το άτυχο μωρό στα γεννητικά όργανα και στην κάτω κοιλιακή χώρα...

Το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κρατικό Θεραπευτήριο - Κέντρο Υγείας Λέρου και εν συνεχεία λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του, αποφασίσθηκε η διακομιδή του στην Κω, με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Έπειτα οι γιατροί έκριναν πως είναι απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το άτυχο κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εγχείρηση ΓΙΑ ΝΑ ι διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του

Δείτε  τι ν έφτιαξαν στον σκύλο τους για να μην ζηλεύει το νέο μέλος της ...

πράγματα που μπορεί να καταλάβει ο σκύλος σας ...

Διόρθωση προβληματικής συμπεριφοράς σκύλων

Οι σκύλοι ζηλεύουν όπως οι άνθρωποι

 

Ποτέ, μα ποτέ μην εμπιστεύεστε ένα σκυλί με ένα παιδί.  Τι κάνουμε όταν ο σκύλος μας ζηλεύει το νεογέννητο!             Όταν το μωρό τραβάει όλη την προσοχή ο σκύλος ζηλεύει!

 

 

Δεσμοί ζώων  και  ανθρώπων

ΖΩΑ ΕΥΦΥΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΡΩΤΑΣ

 

 KOUTOUZIS.GR  Αναδημοσίευση  επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή  www.koutouzis.gr .

 

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ