Συνημμένο στο  http://www.koutouzis.gr/egklimata.htm

 

  Ναρκωτικά:

                       

                                                                          Βλέπε και  Λαθρεμπόριο

Σύμφωνα με στοιχεία  του  Αστυνομικού  Τμήματος Πόρου:

Το έτος 2003  δεν συνελήφθη κανείς.

Το έτος 2004 συνελήφθησαν  δύο  (2) άτομα για κατοχή ποσότητας έξι (6) γραμμαρίων κάνναβης που κατασχέθηκε, καθώς και δύο (2) άτομα  για καλλιέργεια φυτείας κάνναβης και στέρησης νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Σύμφωνα με στοιχεία  Λιμεναρχείου:  2003 και 2004  ουδέν.

 

               ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ  ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ

 

      Από αστυνομικούς  του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου - Γαλατά εξαρθρώθηκε  σπείρα  εμπορίας κοκαϊνης που δρούσε στο Γαλατά. Συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 16/3/06 συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί αλβανικής υπηκοότητας 41 και 34 ετών - ο ένας ήταν εργολάβος-, και ένα άτομο ελληνικής  34 ετών, για κατοχή, εμπορία  και χρήση ναρκωτικών - κοκαϊνης. Στο σπίτι του ενός βρέθηκε σημαντική ποσότητα  από το ναρκωτικό αυτό.  Οι συλληφθέντες απεστάλησαν  στον Εισαγγελέα.  

      Ο Αλβανός που φέρεται ότι είναι  αρχηγός της σπείρας είχε κινήσει τις υποψίες των τοπικών αρχών, διότι είχε καταφέρει να αγοράσει οικόπεδο με οικία μέσα στον Γαλατά και μάλιστα σε ακριβή περιοχή. Πριν ένα  χρόνο σε συμπλοκή αστυνομικών και κακοποιών στοιχείων στην περιοχή της Τροιζηνίας είχε σκοτωθεί ο αδελφός του φερόμενου ως αρχηγού και πάλι είχε ακουστεί ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών.

 

                   ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ   ΓΙΑ  ΠΩΛΗΣΗ    ΧΑΣΙΣ    ΣΤΗΝ  ΚΑΛΛΟΝΗ  

 

       Το  βράδυ  της  4-5/12/07, συνελήφθησαν στην παραλία Καλλονής Τροιζηνίας, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΥΕΝΑΝΠ, ένας 67χρονος, ένας 60χρονος και ένας 51χρονος, διότι πούλησαν ποσότητα διακοσίων εξήντα (260) γραμμαρίων φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΥΕΝΑΝΠ που προσποιήθηκαν τους αγοραστές έναντι ανταλλάγματος χιλίων  1000 ευρώ που καταβλήθηκαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον 67χρονο.
      Ο 67χρονος συλληφθείς παρέδωσε οικειοθελώς άλλα εκατόν δέκα (110) γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, τα οποία φύλασσε στην οικεία του.
Επίσης, μετά από σωματική έρευνα που έγινε στον 51χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του άλλα τριάντα  γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

       Οι τρεις συλληφθέντες ο 67χρονος Α.Δ. από την Καλλονή και δύο από την Αθήνα - προφυλακίστηκαν  ομοφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή   και οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό.

    Όπως μάθαμε οι χασισέμποροι θα πωλούσαν 10 κιλά  χασίς αντί 400.000 - η ποσότητα των 250 γραμμαρίων ήταν δοκιμή ποιότητας.

    Να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς πέρυσι  13/6/06 Αλβανός έμπορος κοκαϊνης ήταν συνεργάτης του 67χρονου.

    Η εξάρθρωση της σπείρας  από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών το ΥΕΝ έχει αποσπάσει  πολύ κολακευτικά σχόλια  από απλούς ανθρώπους της Τροιζηνίας  αλλά  και αστυνομικούς.

 

        ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ  ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ   ΠΟΥ   ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ  ΗΡΩΪΝΗ

 

    Αλβανός  που διακινούσε  ηρωϊνη  συνελήφθη  στην Πλάκα του Πόρου, 20-1-08,  από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος. Μαζί του συνελήφθη  και ένας Ποριώτης, άλλα  είναι  γνωστός  χρήστης και αφέθηκε ελεύθερος.

     Ανευρέθησαν  και κατασχέθηκαν  3 γραμμάρια ηρωϊνης, 1.500 ,  και το μηχανάκι του διακινητή.

 

*****  18-6-09.  Ύστερα από πληροφορίες, αστυνομικοί της διεύθυνσης Αργολίδας εντόπισαν  στην περιοχή της Τροιζηνίας, μέσα σε δασική έκταση και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, μια μεγάλη φυτεία χασίς με 320 δενδρύλλια, ύψους από 80 εκατοστά έως ένα μέτρο. Η φυτεία εκριζώθηκε και κατασχέθηκε.

     Την ίδια περίοδο,  εξ άλλου, έγινε η σύλληψη, με ευρηματικό τρόπο,  22χρονου αλλοδαπού εμπόρου ναρκωτικών, στην κατοχή του οποίοι βρέθηκαν 78 γραμμάρια   κοκαϊνης και ηρωϊνης, καθώς και 1500 από την πώληση.

 

       ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ  ΕΜΠΟΡΟΣ  ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ

 

       Αλλοδαπός έμπορος ναρκωτικών,  συνελήφθη  20-10-09 από όργανα της Ασφάλειας Ναυπλίου στο Ισθμό της  Κορίνθου, έχοντας στην κατοχή του  1,5  κιλό ηρωίνης. Ο συλληφθείς ήταν κάτοικος  Καλλονής  Τροιζηνίας, και ......τροφοδοτούσε  όλη την περιοχή μέχρι Κρανίδι και Ερμιόνη  με ναρκωτικά.     

       Η ηρωϊνη ήταν συσκευασμένη σε 6  αυτοσχέδια δέματα που περιείχαν  συνολικά 1.550 γραμμάρια.  
       Η σύλληψη έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών  από την  περιοχή της Τροιζηνίας.
 
(21-10-09  20.00).

 

          Χασισοφυτεία  στην Τακτικούπολη  Τροιζηνίας

 

       Μια χασισοφυτεία  ανακαλύφθηκε  από  όργανα  του ΑΤ Πόρου  και του ΑΣ Γαλατά γύρω από το σπίτι   αθλητή στην Τακτικούπολη  Τροιζηνίας, μέσα στο περιφραγμένο  οικόπεδό του.

        Τα 33 δενδρύλλια  που ξεριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν ήταν  σκεπασμένα  με πράσινο  δίχτυ σκίασης  και ήταν δύσκολο  να εντοπιστούν.

        Από  τα αστυνομικά  όργανα  συνελήφθησαν τρεις  αλλοδαποί  που τα φρόντιζαν, ενώ ο 37χρονος Ελληνας  ιδιοκτήτης  του σπιτιού διαφεύγει.

        Συγκεκριμένα  συνελήφθησαν ένας 48χρονος από την Αλβανία, ο οποίος φρόντιζε την χασισοφυτεία και δύο άνδρες από το Μπανγκλαντές, ηλικίας 44 και 39 χρόνων, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διανομή του χασίς!

        Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα, 152 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς και 162 σπόροι ινδικής κάνναβης. (27-9-10)

 

   Συνελήφθησαν  τρία άτομα  για εμπόριο ναρκωτικών

 

       Τρεις Αλλοδαποί - αλβανικής υπηκοότητας ηλικίας 28, 41 και 46 ετών- που διακινούσαν  χασίς  συνελήφθησαν   8-10-10  στο Γαλατά, κοντά στην Αγία Αννα,  από άνδρες της Ασφάλειας Ναυπλίου, του ΑΤ Πόρου και ΑΣ Γαλατά.

       Στην κατοχή των  συλληφθέντων που διέμεναν και εργάζονταν στο Γαλατά, βρέθηκαν  στα σπίτια τους, 11 κιλά ακατέργαστου χασίς, 106 γραμ. κοκαϊνης, 26 γραμμάρια, περίπου, άγνωστης ουσίας, η οποία προοριζόταν για νόθευση της κοκαΐνης, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, δεκατρία φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος, μία ζυγαριά ακριβείας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μεγάλο χρηματικό ποσό και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

 

Για τα επόμενα χρόνια  ερευνείστε  ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 2011 και μετά.

 

 

 

 

     Κεντρική σελίδα