Συνημμένο στο  http://www.koutouzis.gr/egklimata.htm

 

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ  ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ  – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

 

---  Το  2003  από το Αστυνομικό Τμήμα  Πόρου  σχηματίστηκε μια δικογραφία  από κοινού  με το Λιμεναρχείο Πόρου για  υπόθεση  λαθρεμπορίας, όπου συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και κατασχέθηκαν ένα  τριαξονικό φορτηγό δημοσίας χρήσεως  μεταφοράς καυσίμων, ένα (1) φορτηγό ιδιωτικής  χρήσεως κλειστού τύπου ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) ταχύπλοο σκάφος – τύπου σφήνας - εξοπλισμένο με τέσσερις (4) εξωλέμβιες μηχανές.

   ***  Το Λιμεναρχείο  Πόρου, κατά την τελευταία πενταετία, 1998-2003, συνέδραμε  σε τρεις περιπτώσεις  τον Αστυνομικό Σταθμό Γαλατά και τη Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου  για  την εξάρθρωση  κυκλώματος που διακινούσε  λαθραία τσιγάρα  στις περιοχές  Τσελεβινίων  και Σουπιάς.

 

 ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ  ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ

 

    Από αστυνομικούς  του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου - Γαλατά εξαρθρώθηκε  σπείρα  εμπορίας κοκαϊνης που δρούσε στο Γαλατά. Συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 16/3/06 συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί αλβανικής υπηκοότητας 41 και 34 ετών - ο ένας ήταν εργολάβος-, και ένα άτομο ελληνικής  34 ετών, για κατοχή, εμπορία  και χρήση ναρκωτικών - κοκαϊνης. Στο σπίτι του ενός βρέθηκε σημαντική ποσότητα  από το ναρκωτικό αυτό.  Οι συλληφθέντες απεστάλησαν  στον Εισαγγελέα.  

 

      Κατασχέθηκαν 47 εκ. λαθραία τσιγάρα, ένα πλοίο και

    δύο φορτηγά ενώ  παράλληλα συνελήφθησαν 29 άτομα


     
Ύστερα από πληροφορίες οι λιμενικές αρχές εντόπισαν στις 03.30  της 2/10/10, σε χωματόδρομο στην περιοχή Θυνί Μεθάνων, ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό φορτωμένο με κιβώτια λαθραίων τσιγάρων, άγνωστης προέλευσης. Στη συνέχεια εντοπίστηκε στην ακτογραμμή του κόλπου και δεύτερο φορτηγό με λαθραία τσιγάρα.

      Στις 08.30 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή 0.5 ν.μ. από την ακτογραμμή Αγ. Νικολάου Μεθάνων, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό το φορτηγό πλοίο «LA SUERTE» σημαίας Τανζανίας με χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων, του ίδιου τύπου, να πλέει ακυβέρνητο και εγκαταλελειμμένο. Στα δύο φορτηγά καταμετρήθηκαν 1.500 χαρτοκιβώτια με δεκαπέντε εκατομμύρια τσιγάρα και στο πλοίο 3.248 χαρτοκιβώτια με 32 εκατομμύρια τσιγάρα.

    Μετά από έρευνα που έγινε στην ευρύτερη περιοχή  που έγινε με συνεργασία  Αστυνομίας και Λιμενικού, συνελήφθησαν 29 Ρουμάνοι, οι οποίοι προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πειραιά.

 

Για τα επόμενα χρόνια  ερευνείστε  ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 2011 και μετά.

 

 Κεντρική σελίδα