Προσαρτημένο στο    http://www.koutouzis.gr/peiraias-attiki.htm

 

 

Απονομή βεβαιώσεων σπουδών στους

σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου

 

           

         Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους πρώτους σπουδαστές του Εργαστηρίου θεάτρου του Δήμου Πειραιά ( Δείτε εδώ για το  Εργαστήρι).

           Συνολικά αποφοίτησαν 20 σπουδαστές οι οποίοι διδάχτηκαν υποκριτική, σκηνογραφία, κατασκευή θεατρικής μάσκας, Ιστορία θεάτρου και αυτοσχεδιασμό.

        Ο  κ. Μελάς ως πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού του Ε διαμερίσματος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε τη σημασία του Πολιτιστικού κέντρου που λειτουργεί στο Ε διαμέρισμα του Δήμου Πειραιά. Νέοι άνθρωποί όλων των ηλικιών συλλειτουργούν σε ένα χώρο δημιουργίας και πολιτισμού όπου διδάσκονται την τέχνη του θεάτρου και τονίζει  Εδώ δεν περνάμε απλώς καλά,  χτίζουμε τους αυριανούς ανθρώπους, τους θωρακίζουμε με αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, φαντασία... στόχος μας δεν είναι να δημιουργούμε ηθοποιούς, σκηνοθέτες κλπ. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να δημιουργήσουμε μέσα από την παιδαγωγική θεάτρου, σωστούς ανθρώπους που θα ενταχθούν στην κοινωνία με όλα τα προβλήματα που έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

         Οι απόφοιτοι θα  στελεχώσουν  την θεατρική ομάδα του Εργαστηρίου και θα ξεκινήσουν πρόβες στα έργα που θα εκπροσωπήσουν τον Πειραιά σε επόμενα φεστιβάλ.

        Η θεατρική ομάδα, έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν το Δήμο Πειραιά σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς θεάτρου και έχει αποσπάσει βραβεία σκηνοθεσίας, καλλίτερης παράστασης και πρωτότυπης μουσικής.

         Πριν την απονομή των βεβαιώσεων σπουδών οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα  Με δύναμη από την Κηφισιά των Χαβιάρα, Κεχαίδη και από το έργο του Γούντυ Άλλεν  Ωραίος και σέξι.

                              

            Στους σπουδαστές απένειμαν της βεβαιώσεις οι :

Γιάννης Υδραίος Αντιδήμαρχος  Πειραιά

Κώστας Καρράς Αντινομάρχης  

Σπύρος Παούρης  πρόεδρος του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος

Μελάς Λεωνίδας πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού του Ε διαμερίσματος

         Καθώς και οι δάσκαλοι του Εργαστηρίου κκ Στέφανος Καρυδάκης, Σπύρος Κολλινιάτης, Νικόλας Μιχάκος.

                     

       Παραβρέθηκαν ακόμη οι : Διαμερισματικοί σύμβουλοι Φίλιππος Αρβανίτης, Δουρέκα-Ταφλαμπά καθώς και οι Δημήτρης Κρητικός  τ. πρόεδρος ΔΗ.ΡΑ.Π, η προϊσταμένη  του Ε΄ διαμερίσματος Κα Βάσω Σωτηρίου,  θεόκλητος Σπανός πρόεδρος Α.Ο φοίνικα Αγ. Σοφίας.

 

 Κεντρική σελίδα