Η " KOUTOUZIS.GR"  δεν είναι  κερδοσκοπική έκδοση, δεν έχει αμειβόμενους συνεργάτες, αποτελεί κοινωνική προσφορά στο σύνολο.

       Διαβάζεται σε όλη την υφήλιο, και δίνει προτεραιότητα στις ειδήσεις που δεν δημοσιεύουν τα μεγάλα  ΜΜΕ, ΤV, Ρ/Φ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

      Εχει  φίλους σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του Κόσμου,  που   αφιλοκερδώς  στηρίζουν  την κίνηση  αυτή,  που  επικοινωνούν  μαζί μας  απ όλο τον πλανήτη.

      Αξιοποιούμε  κάθε  μήνυμα  που μας  στέλνετε   κι αυτό   φτάνει παντού.   Η συμπαράστασή   σας  απαραίτητη με κάθε νόμιμο τρόπο και  μέσο,  η επικοινωνία  να  είναι  ανταποδοτική.

      Ο δικτυακός μας κόμβος  διαθέτει  περισσότερες από  600 σελίδες, που διαβάζονται  όπου  και αν βρίσκεστε.

      Είναι ο πλουσιότερος διαδικτυακός κόμβος. Εχουμε  ανεβάσει  στο διαδίκτυο εκατοντάδες θέματα, ιστορικά, επιστημονικά, μεταφυσικά, ναυτιλιακά, τουριστικά, λογοτεχνικά, σοφά  λόγια, μελέτες, έρευνες  κάθε είδους και κάθε τομέα.  Τα περισσότερα από αυτά φιλοξενούνται και  σε πολλές άλλες  ιστοσελίδες,  έχουν αποτελέσει  πηγές για ηλεκτρονικές  εγκυκλοπαίδειες (Βικιπαίδεια κλπ)  και αρχεία, και αναδύονται  όταν κάποιος  αναζητήσει  κάποιο  σχετικό λήμμα.  Επίσης έχουν αναδημοσιευθεί  από  διάφορα περιοδικά (ΜΕΛΛΟΝ, ΚΑΖΑΜΙΑΣ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ κ.α.) 

      Κάντε  ένα τσεκ εδώ: www,koutouzis.gr  ή   ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ  ή   KOUTOUZIS,              

   Αν θέλετε να αναζητήσετε κάτι  από όσα  γράψαμε χρησιμοποιήστε  το Google  γράψτε τη λέξη που θέλετε και θα εμφανιστεί. 

 

 

               TΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ   ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

 

Με νομοθετική ρύθμιση θα καταργηθούν δικαστικές αποφάσεις  δυσμενείς  για   ιδιοκτήτες  γεωτρήσεων   που εκδόθηκαν χωρίς  προηγουμένως   να  υπάρξει    άποψη  ης  αρμόδιας  Υπηρεσίας  Υδάτων. Ηδη  κάποιοι  βουλευτές   του κυβερνώντος  κόμματος  προωθούν  σχετική   τροπολογία.

 

Η ΑΝΑΓΚΗ  ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

   Συχνά   αναφύονται   διαφωνίες  μεταξύ  ιδιοκτητών  όμορων  κτημάτων    κατά την ανόρυξη  υδρογεωτρήσεων  για  διάφορους  λόγους  οι οποίες  οδηγούνται  στα δικαστήρια, κυρίως  στα  Ειρηνοδικεία,     με τη  διαδικασία  των  ασφαλιστικών   μέτρων  και  επιτυγχάνονται  απαγορευτικές  αποφάσεις  άντλησης  νερού, μόνο με την πιθανολόγηση    και  χωρίς  εξέταση  της  ουσίας   και προηγούμενη γνώμη της  αρμόδιας  υπηρεσίας  υδάτων  και  παρά  το γεγονός ότι υφίσταται    η ΚΥΑ ΦΕΚ Β31/2014 ΑΡ.145026 14-01-2014 άρθρο 6 παράγραφος 5,  σύμφωνα    με την οποία οι γεωτρήσεις που έχουν υποβάλλει  αιτήσεις   προ της 14-1-2014  εγγράφονται στο ΕΜΣΥ          και  είναι ελεύθερες να λειτουργούν μέχρις ότου η αρμόδια υπηρεσία αποφανθεί για την χορήγηση  η  μη άδειας χρήσης νερού      καταργώντας  αφ ενός το ευεργέτημα  και  αφ ετέρου  εμποδίζουν την οργάνωση  του  ΕΜΣΥ το οποίο  αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα  ορθής  διαχείρισης των  υπόγειων υδάτων, με  καταγραφή όλων των υδροσημείων- γεωτρήσεων πηγαδιών κλπ, και  παράλληλα  οι αρμόδιες υπηρεσίες στερούνται  χρήσιμων υδρογεωλογικών  στοιχείων   αφού   δεσμευόμενες  από τις  δικαστικές  αποφάσεις παύουν να ασχολούνται  με τις  περιπτώσεις  αυτές  παρεμβαίνοντας  έτσι η Δικαιοσύνη εμμέσως  αρνητικά  στη  λειτουργία     μιας  άλλης   εξουσίας   τυς  Εκτελεστικής που προηγείται  χωρίς να έχουν    τέτοια αρμοδιότητα  και  δικαιοδοσία   συμβάλλοντας έτσι  στην  αποτυχία  του  εγχειρήματος  του  ΕΜΣΥ.

 Δια  τούτο και  επειδή  πολλές  είναι οι περιπτώσεις    που  έχουν  τέτοιες  εκκρεμότητες    υποβλήθηκε  αρμοδίως  και  ζητείται η εισαγωγή στο  Νομοθετικό  Σώμα  και      ψήφιση   της  ακόλουθης     τροπολογίας. Διότι όπως  εύλογο  ο δικαστής  δεν  είναι  δυνατόν να    έχει  γνώσεις  γεωλογίας, πέραν των καθαρώς τυπικών νομικών θεμάτων  και  διατάξεων  ιδίως των ειδικών   τις  οποίες  πρέπει να γνωρίζει.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 Από    τούδε   αφ ενός   μεν, παύει η  ισχύς  δικαστικών  αποφάσεων πολιτικών  δικαστηρίων που αφορούν   απαγόρευση   άντλησης   νερού    από  γεωτρήσεις   για  τις  οποίες   προηγουμένως  δεν  έχει  εκδοθεί  γνωμοδοτική   απόφαση   της  αρμόδιας  Υπηρεσίας     υδάτων,  και   αφ  ετέρου   δικαστήριο    που  συζητεί  παρόμοιες  περιπτώσεις θα  πρέπει πριν  από  την  απόφαση  να αναζητεί  και  την άποψη  της    ειδικής  Υπηρεσίας Υδάτων.

 

       Σε Κοινή  δήλωση για την επίλυση  του προβλήματος της χώρας προέβησαν τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας  της  Ευρωπαϊκής  Επιτροπής των Περιφερειών.  

      Όπως μας πληροφόρησε από  τις Βρυξέλλες ο κ.  Σπύρος Σπυρίδων  εκπρόσωπος της Π Αττικής, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Επιτροπή των Περιφερειών, ο κορυφαίος  αυτός ευρωπαϊκός θεσμός της Αυτοδιοίκησης παίρνει την πρωτοβουλία και συζητά σήμερα στην Ολομέλεια του,  το Ελληνικό ζήτημα.

         Η Ελληνική Αντιπροσωπεία στο σύνολό της θεωρεί ότι  στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να αναδειχθεί η σοβαρότητα του μεγάλου αυτού θέματος που αφορά τόσο την Ελλάδα και τον λαό της όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση,  στην  κοινή πορεία  των πολιτών της  προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

         Σας διαβεβαιώνουμε επίσημα  ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί και επιδιώκει τη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

       Αυτό εξάλλου εκφράστηκε τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην κοινή δήλωση που ακολούθησε στην προχθεσινή έκτακτη σύγκλιση  του συμβουλίου των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

      Για να υλοποιηθούν αυτές οι επιλογές  απαιτείται η άμεση κατάληξη σε βιώσιμη  συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. Μια συμφωνία που  η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει, την άμεση ρευστότητα των τραπεζών και ότι άλλο απαιτείται, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η οικονομική ζωή της  Ελλάδας και παράλληλα να διασφαλιστεί η δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της απέναντι στα κράτη και τους λαούς της Ευρώπης.

        Αυτό απαιτεί την από κοινού διαμόρφωση ολοκληρωμένου  αναπτυξιακού σχεδίου, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων   που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας καθώς επίσης και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους  ώστε  να βρεθεί ο πιο πρόσφορος τρόπος για την ορθή διαχείρισής του.

       Η Επιτροπή των Περιφερειών, εκφραστής των τοπικών κοινωνιών της Ευρώπης που έχει ως βασική  πολιτική της  την εδαφική και κοινωνική συνοχή, πρέπει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω κρίσιμοι στόχοι που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

          Το οφείλουμε στην κοινή μας ιστορία, στον κοινό πολιτισμό και στους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι έννοιες ταυτόσημες.

 

      

        Τι μένει όρθιο  από το σπιτάκι μουσείο  του Σικελιανού στη Σαλαμίνα;

 

      Ενώ το σπίτι  του  Αγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα  γίνεται Μουσείο,  το μικρό Μουσείο  που δημιουργήθηκε  στην παραλία της Φανερωμένης Σαλαμίνας  το 2003-2006, παραμένει στο έλεος των περιθωριακών  στοιχείων.

     Εκεί που είναι το μικρό σπίτι της Σαλαμίνας ήταν ένας ανεμόμυλος. Το 1878 με τη μεταφορά του Ναυστάθμου από τον Πόρο, στον όρμο της Φανερωμένης, χτίστηκε με τις πέτρες του ανεμόμυλου ένα μικρό οίκημα, που χρησίμευσε ως Διοικητήριο, μέχρι το 1881,  που ο Ναύσταθμος μεταφέρθηκε στον Όρμο των  Παλουκίων,  στη σημερινή του θέση.  Κατόπιν ο κάτω χώρος   χρησιμοποιήθηκε από το Μοναστήρι ως ταρσανάς και ο επάνω  ως ησυχαστήριο ενός μοναχού.

        Όταν το 1933 ο Άγγελος Σικελιανός πήγε στο Μοναστήρι της  Σαλαμίνας, εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά του τοπίου και εξέφρασε την επιθυμία, να του παραχωρηθεί ένας χώρος για να μείνει. Του παραχωρήθηκε το σπιτάκι  αυτό,  όπου   έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του  και  δημιούργησε  το σημαντικότερο μέρος του έργου του. Το σπίτι αυτό στέγασε  ακόμη την αγάπη   του Άγγελου και της Άννας Καμπανάρη από το 1938 έως το τέλος του 1949. Το 1951 με το θάνατο του Άγγελου το σπιτάκι ερήμωσε.

     Το 1991,   μετά από σαράντα χρόνια,  σε εκδήλωση προς τιμήν του ΄Αγγελου Σικελιανού που πραγματοποίησε ο Δήμος Σαλαμίνας, η Άννα σύζυγος του Άγγελου, εξέφρασε την επιθυμία να αναστηλωθεί το σπιτάκι και να δώσει προσωπικά τους αντικείμενα για να γίνει ένα μικρό μουσείο.

       Η επιθυμία της αυτή άρχισε να γίνεται  πραγματικότητα το 2003. Η ίδια δεν πρόλαβε να το δει τελειωμένο γιατί πέθανε λίγες ημέρες πριν τελειώσει η αναστήλωση.

      Η αποκατάσταση του σπιτιού  έγινε  σε συνεργασία της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Αττικής με τον Δήμο της Σαλαμίνας και τελείωσε το καλοκαίρι του 2006.Εγκαινιάστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου.Στο σπιτάκι - μουσείο τοποθετήθηκαν διάφορα εκθέματα όπως: έπιπλα, φωτογραφίες, επιστολές, καθώς και άλλα αντικείμενα του ζευγαριού.

       Όμως σήμερα  τι μένει  από όλα  αυτά όρθιο;

     Πηγή  στοιχείων:salamina-online.com

 

                      Γράμμα αναγνώστη από το Λονδίνο

 

       Απόφανατικό αναγνώστη μας  που εργάζεται σε  ναυτιλιακή εταιρία στο Λονδίνο πήραμε 23/6/13 μακροσκελή επιστολή στην οποία μεταξύ   άλλων  αναφέρει:

       Γεια σας κύριε Κουτουζή,

      Το όνομά  μου είναι Α και μένω στο Λονδίνο. Θα μιλήσω με κάθε ειλικρίνεια ότι περίπου 4 χρόνια διαβάζω τα άρθρα σας στην ιστοσελίδα σας και έχω μείνει έκπληκτος από τον όγκο πληροφοριών που δίνεται περί της αρχαιότητας, θέματα που αφορούν την δημιουργία των ιδεών, πως διαταράσσεται η σκέψη, άποψη για την δημιουργία του κόσμου.

    Δεν ξέρω για το κατά πόσο αποδεικνύονται όλα αυτά που γράφετε αλλά πραγματικά όλα αυτά που αναφέρετε με  έχουν κάνει να δω πολλά πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά.

      Από 10 ετών έχω πάθος για την μελέτη της Ελληνικής Ιστορίας Δεν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο αλλά μόνο σαν χόμπυ. Είναι κάτι που ασχολούμαι από πραγματικό αγνό ενδιαφέρον (πιθανότατα και σαν Έλληνας να είμαι υποκειμενικός απέναντι σε άλλους πολιτισμούς). Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η παιδεία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης ενός έθνους. Στο σχολείο μαθαίνουμε δυστυχώς ότι πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ κλασσικών σπουδών και θετικών επιστημών...Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να διαχωρίζουμε αυτές τις επιστήμες μεταξύ τους γιατί πολύ απλά η μία είναι συμπληρωματικής της άλλης. Η γλώσσα μας είναι μαθηματική άλλωστε, όλοι οι αρχαίοι φιλόσοφοι είναι βαθιά εμπέδωση των μαθηματικών. Θα παρακαλούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να είχα εμπεδώσει την Γεωμετρία.

      Θα ήθελα πραγματικά αν μπορούσατε να μου προτείνετε βιβλιογραφία η να με συμβουλέψετε και εσείς ο ίδιος σαν οδηγός στα παρακάτω θέματα:

1. Έργα αρχαίων συγγραφέων που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσω.

2. Σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων

3. Η ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα. 

4. Βιβλιογραφία που σχετίζεται στην δημιουργία θετικής ενέργειας, θετικής σκέψης

5. Μια περαιτέρω ανάλυση της άποψης που θέσατε ότι ιδέες και οι πράξεις μας σχετίζονται με την συνάντηση των ηλεκτρομαγνητικών ροπών. Μπορώ να πω ότι με συγκλόνισε η άποψη ότι το μήλο του Αδάμ και της Εύας είναι ουσιαστικά ο χαμένος παράδεισος της άγνοιας. Επίσης θέματα που αφορούν τον θεό και τον άνθρωπο.

6. Τρόποι να απαλλαγούμε από τα ένστικτά μας σε θέματα που απατούν καθαρή λογική. Απαλλαγή από οποιονδήποτε συναισθηματικό φόρτο στην λήψη σοβαρών αποφάσεων.

7. Αρχαίος Ελληνικός λόγος, ήταν πράγματι μια γλώσσα τραγουδιστή. Υπάρχει απόδειξη ότι η γλώσσα μας είναι μαθηματική, ότι η γλώσσα μας δημιουργήθηκε από κάποιους κανόνες άριστους , μέρος της αλήθειας του σύμπαντος.

8. Θέματα που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες και την αισθητική του ατόμου.  

9. Θέματα που αφορούσαν την αρχαία Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα. Ιδανικό οικονομικό μοντέλο κατά την άποψη σας υπάρχει? 

      Συγνώμη και πάλι για την παραπάνω λίστα θεμάτων...είναι απλά η αναζήτηση της ορθής γνώσης που γεννάει τέτοιες απορίες...η δίψα να εμπεδώσεις κάποια θέματα.

     Είναι γενναίο όμως που εκφράζετε επώνυμα την άποψη σας σε τέτοιες εποχές..

                             

                    Η   κριτική για τις πράξεις και τις παραλείψεις

 

         Με ομόφωνη  απόφαση  του  το Εφετείο  Αιγαίου ( αριθμός 26/2010 -Μεταβατική έδρα Χίου),  αποφάσισε ότι σύμφωνα με πρωτοποριακή νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

          Οποιοσδήποτε πολίτης και πολύ περισσότερο ο επιφορτισμένος με την ενημέρωση του κοινού δημοσιογράφος, δικαιούται να προβεί σε κριτική για τις πράξεις και τις παραλείψεις των προσώπων που ασκούν δημόσια καθήκοντα και δη αυτών, που σχετίζονται με την υγεία των πολιτών.

                              

       Ελπίδες από νέα μέθοδο εμφύτευσης εμβρύου

 

   Μια νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου σε γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου αναπαραγωγικής ιατρικής που πραγματοποιείται στα Χανιά. Δείτε το ρεπορτάζ

 

   Ο Κηφισός  ζει, έχει ψάρια και  πρέπει να σωθεί

 

     Ο  ποταμός  Κηφισός  στο ύψος της Νέας Κηφισιάς. Γάργαρα κρυστάλλινα νερά, δροσερά πράσινα φυλλώματα - ένας σύγχρονος μικρός Παράδεισος... Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά πράγματι, είναι ο Κηφισός στην περιοχή αυτή, από το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων και πάνω. Ενας ποταμός καθ' όλα ζωντανός, και με ψάρια. Λίγο πιο κάτω, η εικόνα ανατρέπεται πλήρως και τη θέση της παίρνει ένας υπερμεγέθης οχετός, με βιομηχανικά λύματα, απορρίμματα, μπάζα, αυθαίρετα κτίσματα.... Νόμοι υπάρχουν που προστατεύουν τη μοναδική αυτή όαση στην καρδιά της τσιμεντούπολης (αλλά παραβιάζονται κατάφωρα), όπως και σχέδια στο συρτάρι για την ανάπλαση 12.000 παρόχθιων στρεμμάτων. Αν θέλουμε, μπορεί να σωθεί!

                                                 

                     ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ  ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ  ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


          Οσο πιο μακριά ζουν  οι   Έλληνες από  την Ελλάδα, τόσο περισσότερο την  αγαπούν ...

        Το σενάριο του  τελευταίου  επεισοδίου της   δημοφιλέστερης  αμερικανικής  αστυνομικής σειράς  μυστηρίου     CSI (που  μεταδίδεται μάλιστα σε 74 χώρες)  έκρυβε   μια   ευχάριστη έκπληξη..

 

        

        Γράφτηκε απτην  συμπρωταγωνίστρια του   Ελληνοαμερικανίδα  κ. Μελίνα  Κανακαρίδη και είναι   γεμάτο   από  αναφορές στη Μακεδονία,  την   Ελλάδα και τα   Μακεδονικά σύμβολα!   Τα σκηνικά που έχουν  στηθεί  υποτίθεται  πως παριστάνουν την   Αθήνα και τη   Θεσσαλονίκη  ενώ   γίνονται αναφορές σε   θρύλους  της  Μακεδονίας αλλά και σε  ένα  απ τα  μεγαλύτερα μυστήρια   της αρχαιότητας, τον τάφο   του   Μεγ.Αλεξάνδρου!
         Οι Σκοπιανοί βέβαια ήδη   κατακλύζουν το   διαδίκτυο  με   μηνύματα εναντίον της   σειράς...(12-10-09)

 

  Ιούνιος 2011.Ημέρες οικονομικού τρόμου!

 

      

     Ιούνιος 2011. Ημέρες οικονομικού τρόμου! Κι όμως όλα φαίνονται κάπως μοιραία! Με τη συμβολή των ανθρώπων! Που δεν έλαβαν ποτέ υπ όψη τους το Συν Αθηνά και χείρα κίνει, τις 7 παχιές και τις 7 ισχνές αγελάδες του Φαραώ. Δείτε το θέμα    

                                                  

                    ΓΕΥΜΑ  ΓΙΑ 150 ΑΤΟΜΑ   ΤΟ 165 π.Χ. ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΥΡΙΑ

 

         Γύρω στο 165 π.Χ., ένα μεγάλο φαγοπότι οργανώθηκε στο ιερό του Ποσειδώνα  του Πόρου: περισσότερα από 150 άτομα έφαγαν και ήπιαν παρέα. Το κατσικίσιο, πρόβιο, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας που κατανάλωσαν προήλθε πιθανά από ζώα που προηγουμένως είχαν θυσιάσει. Δείτε  όμως εδώ:

 

                          ΣΥΝΕΧΕΣ   ΦΩΣ    ΣΤΗΝ   ΑΡΧΑΙΑ   ΤΡΟΙΖΗΝΑ

 

        

        Ενα πήλινο θήλαστρο μαζί με τρία άλλα αγγεία, που είχαν εναποτεθεί ως προσφορά επάνω στη μικρή λάρνακα με την ταφή ενός βρέφους, βρέθηκαν κατά την ανασκαφή στο  αρχαίο νεκροταφείο της Τροιζήνας  που όμως   σκεπάστηκε  για χτιστεί ένα διώροφο  ( διατήρηση σε κατάχωση το λένε τώρα). Δείτε εδώ ένα πλούσιο ρεπορτάζ. (6-4-09  18.00)

 

                ΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΣΕ  ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


       Ποιες  άλλες χώρες  άραγε  πλην της   Ελλάδας, της Κύπρου  και του Αφγανιστάν  έχουν Ελληνικές επιγραφές στο νόμισμά τους;

 

          

      Δείτε στο νόμισμα  του Αφγανιστάν  σε άψογα Μακεδονικά:

     ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΚΡΑΤΥΛΟΥ"  Προσέξτε  και την μεγαλόπρεπη  αψίδα, απομεινάρι  των ενδόξων εποχών του Ελληνισμού  από την εκπολιτιστική  εκστρατεία  του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

      Ο Μ. Αλέξανδρος  ως Ελληνας  χρησιμοποίησε την  Ελληνική Γλώσσα, κατάλοιπά της συναντάμε σήμερα σε όλη την Ανατολή, όταν δε οι κατακτημένοι  την αποδέχονται και υπερηφανεύονται  γι αυτό, δημιουργούν  αδιάσειστο τεκμήριο  ότι τον δέχθηκαν ως εκπολιτιστή.

 

   Αρχή  σελίδας

 

  Κεντρική σελίδα