ΣΥΜΠΑΝ: ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ (ΖΩΝΤΑΝΗ) ΜΟΝΑΔΑ

 

       Οι έρευνες στο  Διάστημα, έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, και  χάρη σ' αυτές, έρχονται στο φως όλο και πιο νέες ανακαλύψεις, που βελτιώνουν ή και ανατρέπουν καμιά φορά, τις  παραδεκτές ως  τότε, θεωρίες και απόψεις.

     Έτσι σήμερα είναι παραδεκτό, ότι το  Σύμπαν, είναι μια πολύ μεγάλη βιολογική, δηλαδή ζωντανή,  μονάδα -  ένας  οργανισμός-,  που αποτελείται από άλλες μικρότερες. Τους Γαλαξίες, τα πλανητικά συστήματα, τους αστέρες, τους πλανήτες, τους δορυφόρους. Όπως γράφει στο  βιβλίο του ο αστρονόμος Κώστας Μακρής, μία συνεχής μεταβολή  η ροή, ο συνεχής μετασχηματισμός, εξαφανίζει την αιωνιότητα του  Σύμπαντος.

     Γιατί, εξουδετέρωνε ι το χρόνο, οπότε αρχή και τέλος αλληλοκαταργοΰνται.

     Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη συνεχούς συντονισμού και εποπτείας. Και φαίνεται πως υπάρχουν και τα  δύο. Αφού πλέον είναι γνωστό, ότι στο διάστημα δεν υπάρχει κενό. Γύρω από τα διάφορα ουράνια σώματα υπάρχει η μεσοαστρική ύλη, σκόνη, διάφορα φορτισμένα σωματίδια και μαγνητικά πεδία.

     Το Σύμπαν, λοιπόν, αποτελείται αποκλειστικά από ζωντανή ύλη, γιατί και η ανόργανη ύλη έχει μέσα της ζωή άλλης μορφής που διέπεται από κάποιους βιορυθμούς. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι και στην ανόργανη ύλη παρατηρείται  έντονη κίνηση ηλεκτρονίων.  Κατά  συνέπεια δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε νεκρή.

        Ο Γκίτελσον τονίζει ότι ο βιορυθμός είναι κανόνας, από την πιο απλή μορφή ζωής, το κύτταρο, ως την πιο πολύπλοκη. Με βάση αυτό τον κανόνα, οι διάφοροι ρυθμοί του διαστήματος,  όπως η διαδοχή των παλιρροιών, οι εποχές τους έτους, οι ηλιακοί κύκλοι και πολλά άλλα,  είναι βιορυθμοί.

      Όπως έχουμε τονίσει και άλλες φορές, διάφοροι πολύπλοκοι ηλεκτρομαγνητικοί   ή ηχητικοί κυματισμοί συντονίζουν και εποπτεύουν το Σύμπαν.

        Είναι δε γεγονός, ότι η ενόργανη, η ζωντανή  ύλη και η ίδια η ζωή  στη Γη,  εξαρτιέται από τις επιδράσεις των ουράνιων σωμάτων, που μέχρι πρότινος τα θεωρούσαμε νεκρά σώματα. Ανόργανη ύλη.  Ακόμη είναι γεγονός ότι ελέγχουμε την προσωπική μας μοίρα, λιγότερο απ  όσο πιστεύουμε, αφού δεν γνωρίζουμε τους περισσότερους νόμους του Σύμπαντος.

       Με βάση όλα όσα προαναφέραμε, το πλανητικό μας σύστημα, είναι κι' αυτό μια βιολογική,  μια ζωντανή μονάδα. Βιολογική μονάδα είναι ο ήλιος και κάθε πλανήτης, ακόμη και οι διάφοροι δορυφόροι. Σε καθένα από αυτούς, γίνονται διάφορες διεργασίες και τους εμφανίζουν σαν ζωντανούς οργανισμούς.

       Ή τουλάχιστον σαν πολύ αυτοματοποιημένα μηχανήματα, που δεν κατασκεύασε ο άνθρωπος, αλλά γεννήθηκαν από την ίδια τη φύση.

        Ο  Βρετανός Βιοχημικός και γιατρός Τζέημς Λόβελοκ, στην εργασία του "Υπόθεση Γαία ", υποστηρίζει ότι η Γη είναι ζωντανός αναπνέων  και πιθανότατα οργανισμός με νοημοσύνη.

      Είναι πάντως γεγονός ότι κάθε ουράνιο σώμα του πλανητικού μας συστήματος, δεν είναι ένας καθρέφτης που απλά ακτινοβολεί την ενέργεια που δέχεται. Είναι σώμα που διαμορφώνει, ανάλογα, την ενέργεια που φτάνει σ αυτόν, και ύστερα από διάφορες διεργασίες, εκπέμπει στο διάστημα μεγαλύτερη συνήθως ενέργεια από αυτή που   δέχτηκε.

        Για παράδειγμα αναφέρουμε τον πλανήτη Δία, που  θεωρείται ήλιος  ο  οποίος  δεν έχει "ανάψει" ακόμα. Εκπέμπει 2,5 φορές περισσότερη ραδιενέργεια και θερμότητα, από αυτήν  που  δέχεται.

         Το ίδιο συμβαίνει και με την Αφροδίτη. Εκπέμπει πολύ μεγαλύτερη ραδιενέργεια απ  όση δέχεται από  τον ήλιο, γιατί δραστηριοποιούνται τα πετρώματα της,  που είναι ραδιενεργά.

      Θα  πρέπει  ακόμα να αναφέρουμε  τη ραδιενεργό επίδραση του Κρόνου, πού δημιουργεί  στο Δία τη  γνωστή κηλίδα,  που παρουσιάζει έξαρση κάθε τριάντα χρόνια. Όσο χρειάζεται ο Κρόνος  για μία περιστροφή γύρω από τον Ηλιο.

       Ακόμη τον περίπου 12ετή κύκλο του Δία  που προκαλεί έξαρση των ηλιακών κηλίδων, κάθε 11 χρόνια.

      Κι'  ακόμη την άποψη, ότι τα υλικά από  τα οποία αποτελείται ο Ηλιος ανανεώνονται συνεχώς.  Αλλιώς θάπρεπε νάχει σβήσει προ πολλού.  Σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Ηλιος έχει ηλικία τεσσερεσήμισι  δισεκατομμυρίων χρόνων. Τώρα είναι μεσήλικας, και σε άλλα τόσα διοεκατομμύρια χρόνια, θα σβήσει.  Άλλα με τις τελευταίες παρατηρήσεις η άποψη αυτή κινδυνεύει να ανατραπεί.

       Όλα δείχνουν, λοιπόν,  ότι το Σΰμπαν μοιάζει με ζωντανό οργανισμό.  Όπως ο δικός μας. Ότι το Σύμπαν διέπει το μονομερές. Και το μονομερές έχει τη συμμετοχή του   στη δραστηριότητα   του Σύμπαντος.

                                                                                                                 Κοπυράϊτ:  ΒΑΣΙΛΗΣ  Π.   ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ

                                                                                                   Δημοσιογράφος- ερευνητής

 

   KOUTOUZIS.GR  Αναδημοσίευση  επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην

πηγή  www.koutouzis.gr .

 

   Κεντρική  σελίδα