Η  ΕΝΩΣΗ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ  ΠΕΝΤΕ   ΗΠΕΙΡΩΝ 

  

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   της  ΕΕΛΣΠΗ 

 Αγαπητά μέλη της ΕΕΛΣΠΗ!

Αγαπητοί απανταχού φίλοι της Ένωσής μας!

Η ΕΕΛΣΠΗ, μέσα από την πολυετή παρουσία της συνεισέφερε στη διάδοση των έργων που σηματοδοτούν την ελληνικότητα διατηρώντας την πνευματική παρακαταθήκη και συνάμα τη ζωογόνα ορμή του νεωτερικού, προβάλλοντας τις δημιουργίες του απόδημου ελληνισμού και του εγχώριου.

Προηγήθηκε η διαδικτυακή (online) συνέλευση με συμμετοχή των μελών της Ένωσής μας για την εκλογή νέου Δ.Σ. Τα εκλεγέντα νέα μέλη του Δ.Σ., μέσα από ανταλλαγές γνωμών των τελευταίων ημερών και κοινή συναινέσει, έχουμε την τιμή να σας ανακοινώσουμε και επίσημα την κατανομή των αρμοδιοτήτων των μελών του νέου Δ.Σ. της ΕΕΛΣΠΗ:

Φασούλας Βάιος Πρόεδρος-Τομεάρχης Ευρώπης-Οικονομικός υπεύθυνος, Ελλάδα-Γερμανία, συγγραφέας-συνταξιούχος  pelasgos@fasoulas.de

Φασούλας Χρήστος  - Αντιπρόεδρος, Γερμανία,Τεχνικός δικτύων - Hristos78@outlook.com   

Μπέλμπα Ελευθερία -Γραμματέας – Προβολή, Παρουσίαση της Ένωσης, Ελλάδα, φιλόλογος - συγγραφέας eleftheria_belba@yahoo.gr     

Τσαρδίκου Χριστίνα -Τομεάρχης Αμερικής- Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, Αργεντινή,  Ιατρός  (Γενική και Πλαστική Χειρουργική) tsardikos@fibertel.com.ar

Ζαχαρόπουλος Δημήτρη Β` Ταμίας, συνταξιούχος -  sifounikos2@yahoo.gr      

Παναγιωσούλης Γαβριήλ - Αναπληρωματικό μέλος, συγγραφέας-συνταξιούχος - Αμερική gabrielkp@aol.com

Καψάλης Τεντ  - Αναπληρωματικό μέλος, Αμερική - Ειδικός γαστρονόμος tedkaps@msn.com 

       25-3-2015                                    Για την ΕΕΛΣΠΗ

     Ο πρόεδρος                                                             Η γραμματέας

Βάιος Φασούλας                                                           Ελευθερία Μπέλμπα   

οΒάιος  έφυγε  από τη ζωή  την ημέρα των γενεθλίων του  14-2-21  σε ηλικία 67  ετών .

 

Του προέδρου της ΕΕΛΣΠΗ Βάιου Φασούλα

 

Τρίκαλα - Μάρτης 25 2015

 

Η παρουσία της ΕΕΛΣΠΗ είναι πλέον γνωστή, έχει αφήσει τα σημάδια της όσον αφορά τα ενδιαφέροντά της για την εποχή που διανύουμε. Κάθε προβληματισμός επικεντρώνεται στη σύγχρονη εποχή, στο οικολογικό σύστημα και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Κόσμος δεν είναι το εγώ και το σήμερα, η δύναμη και το χρήμα, αλλά οι ανθρώπινες αξίες που μέσω του Πολιτισμού φυλάσσονται, διατηρούνται και προωθούνται.

Μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αξίες είναι και η νέα γενιά, η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την καταστροφή του Πλανήτη, να παύσει τα μίση και τα πάθια και να φέρει ειρήνη και ευημερία. Όμως βρίσκεται εγκλωβισμένη στα νύχια του μερκαντιλισμού˙ της αχόρταστης ύλης˙ που παραλύει το νου και νεκρώνει καθετί μέσα μας. Ακμάζουσα τεχνολογία, τη λένε. Ανεξέλεγκτη και παραδόξως καλοδεχούμενη φτάνει στα χέρια του σχολοπαιδιού, όπου του δημιουργεί-μεταξύ των… σύγχρονων παιχνιδιών- αποπροσανατολισμούς και ακόμα χειρότερα εθισμούς, οι οποίοι, εθισμοί, κυριολεκτικά τον εκτροχιάζουν και τον οδηγούν σε άγνωστες ατραπούς που η «νέα εποχή» (Νέα Τάξη Πραγμάτων- «Παγκοσμιοποίηση») έχει επιμελώς φροντίσει. 

Η εποχή μας διακρίνεται για τις έντονες πολιτισμικές συγκρούσεις, την πολιτική και οικονομική αστάθεια, αμφισβητήσεις ορισμένων αξιών, παραδόσεων, φιλοσοφικών και ιδεολογικών αναφορών. Στις μέρες μας υπάρχει σύγχυση των εννοιών της δημοκρατίας, του δικαίου, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Η δραστηριότητα της ΕΕΛΣΠΗ, ως φορέα πολιτισμού και πνευματικού μόχθου, θεωρούμε πως πρέπει να ενισχύει τους προβληματισμούς του πραγματικά σκεπτόμενου ανθρώπου.

 

Για την ΕΕΛΣΠΗ

Ο πρόεδρος

Βάιος Φασούλας

 

«ΠΡΟΤΡΟΠΗ» της Ενωσης  Ελλήνων  Λογοτεχνών   Συγγραφέων  Πέντε  Ηπείρων 

        

        O     πρόεδρος  της ΕΕΛΣΠΗ,  Ενωσης  Ελλήνων  Λογοτεχνών   Συγγραφέων  Πέντε  Ηπείρων  Βάϊος Φασούλας,     μας ενημέρωσε  για την έκδοση  της ποιητικής  συλλογής, με 50 ποιήματα στην Αγγλική γλώσσα, της  16 χρονης  Ελλης (Ελευθερίας)  Καψάλη , κόρης  του ομογενούς  Τεντ Καψάλη από το Καλπάκι  επίσης λογοτέχνη  που ζει με την οικογένειά της στις ΗΠΑ. 

      Ο πατέρας της  Τεντ  έγραψε στο Βάϊο:

« Πριν ένα μήνα η κόρη μου μόλις 16 χρόνων με ξάφνιασε όταν μου είπε πως μόλις έχει τελειώσει το πρώτο βιβλίο της.

       Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα λόγια να εκφράσω τη χαρά μου, και αμέσως είπα στον εαυτό μου ότι αυτό είναι ένα κίνητρο από την Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η. Γιατί εάν ο Βάϊος, δεν μου είχε πει ένα "ΓΙΑ ΣΟΥ" όταν πρώτο-συναντηθήκαμε στο ιντερνέτ το 2003, ούτε εγώ ούτε η κόρη μου θα είχαμε πιάσει πέννα για να γράψουμε κάτι...»

      Τίτλος της συλλογής «Μισός  Ορίζοντας».  Προέκυψε στο χείλος της εφηβείας   από την αγάπη για την τέχνη και τη φύση. Η  Ελλη επέλεξε  την  ποίηση ως ένα από τους τρόπους με τον οποίο αυτή εκφράζει τις σκέψεις της με ζεστασιά και κατανόηση! Πρόκειται για μια έξοδο και τον προβληματισμό των οδών της ζωής μπροστά της!

     Ο «Μισός ορίζοντας»   όπως γράφει  είναι μια συλλογή  ποιημάτων από τις πολλές πτυχές, προσπάθειες, μακαριότητα, και τις λύπες της ζωής,  δια των οποίων  η Καψάλη προσπαθεί  να αγγίξει  την καρδιά,  την  ψυχή και  το  μυαλό. Η Ελλη είναι επίσης  μουσικός, κιθαρίστα και πιανίστα , που αγκαλιάζει την Ελληνο-κινεζική κληρονομιά.

     

        Η  ΕΕΛΣΠΗ  ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ»

 

      Ο  πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων – ΕΕΛΣΠΗ  κ. Βάιος Φασούλας, απέστειλε προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Μαυρομματίου - Γεώργιος Καραϊσκάκης  την ακόλουθη επιστολή:

      «Αγαπητέ πρόεδρε Δημήτρη Γιώτη, αγαπητά μέλη του ΔΣ,

Εκ μέρους των μελών του ΔΣ της ΕΕΛΣΠΗ, στις αρχές του 2014, λάβαμε από τον πρόεδρο του «Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου Καραϊσκάκης» το «ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ» με αναφορά την «ανακήρυξη ευεργετών του Συλλόγου» μεταξύ των οποίων συγκαταλέγετε και την Ένωσή μας.

        Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ξεχωριστή αυτή επιλογή, ένδειξη εκτίμησης στο έργο της ΕΕΛΣΠΗ. Και από την πλευρά της ΕΕΛΣΠΗ είναι επίσης τιμή η ανακήρυξη από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου Καραϊσκάκης» που εκδηλώνει ένα έργο θαυμαστό.

      Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις εορτάσιμες μέρες έλαβε χώρα η αναβίωση εθίμων του παρελθόντος που έχουν εκλείψει στις μέρες μας και έτσι επιτυγχάνεται η μεταλαμπάδευση και διατήρηση των ζωτικών εθίμων των πρόγονων στους συγχρόνους, με συμμετοχή  των κατοίκων του χωριού και των μελλών του Συλλόγου.

           Επιπλέον διεκπεραιώνετε πολιτιστικές επισκέψεις, περιηγήσεις με χαρακτήρα εκπαιδευτικό που πλουτίζουν τις γνώσεις και διευρύνουν την ιστορική μνήμη. Μάλιστα το ιστορικό λαογραφικό μουσείο επικεντρώνει το ενδιαφέρον στην τοπική ιστορία και τα υψηλά έργα του παρελθόντος.  Με λαμπρότητα έγινε τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου η εκδήλωση μνήμης για τον Αρχιστράτηγο Γ. Καραϊσκάκη στη γενέτειρά του το Μαυρομμάτι Καρδίτσας ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου με την συμμετοχή πλήθους κόσμου όχι μόνο από το Μαυρομμάτι αλλά και από τα γύρω χωριά.

       Τα «Καραϊσκάκια» είναι λοιπόν πολιτιστικές εξορμήσεις, δράσεις που προτάσσουν το ένδοξο έργο των προγενεστέρων και γέφυρες μετάβασης των συγχρόνων στην κουλτούρα του τόπου. 

Συνεπώς την ΕΕΛΣΠΗ τιμάτε δεόντως και σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία ενσωμάτωσής μας στην ιστορική γενέτειρα του αρχιστράτηγου Γ. Καραϊσκάκη για την αποθέωση των ιδεωδών. 

     Με φιλικούς χαιρετισμούς  Βάιος Φασούλας   Πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ» 

 

             ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  ΤΗΣ  ΕΕΛΣΠΗ    ΚΑΙ   ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 

          Μετά από κοπιαστική διαδικασία στην οποία πήραν μέρος τα μέλη της  ΕΕΛΣΠΗ =Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων, στη διαδικτυακή συνέλευση του Φεβρουαρίου 2010 καθώς και στις ONLINE εκλογές που διεξήχθησαν, εξελέγησαν:

 

Πρόεδρος: Φασούλας Βάιος

Γραμματέας/Συντονιστής:          Πλακιάς Γεώργιος

Τομεάρχης Αυστραλίας: Γαριβάλδης Ιάκωβος

Τομεάρχης Αμερικής: Τσαρδίκου Χριστίνα

Τομεάρχης Ευρώπης: Μπέλμπα Ελευθερία

        Εκτός  των ανωτέρω αποφασίστηκε η  δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΕΛΣΠΗ, στο οποίο  όλοι πρέπει να   συμμετέχουν.

        Συμμετοχή μπορούν να έχουν με κείμενά τους και άνθρωποι των γραμμάτων ΕΚΤΟΣ ΕΕΛΣΠΗ (αυτό εξάλλου είναι αυτονόητο σε όλα τα περιοδικά). Το περιοδικό   θα είναι περιοδικό καθαρά λογοτεχνικό:

       Ποίηση, θέατρο, δοκίμια, πεζογραφία, μουσική κλπ είναι ευπρόσδεκτα. Επίσης συμμετοχή ανθρώπων με άλλη εθνικότητα η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των πολιτισμικών σχέσεων.

     Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπεύθυνου-γραμματέα της ΕΕΛΣΠΗ κ. Γ. Πλακιά gepla@arcor.de  

       

ΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗ  Δ΄ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

 

    Στην  Δ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ της ΕΕΛΣΠΗ, μια  εικονογραφημένη πολυτελή  έκδοση 580 σελίδων, συμμετέχουν με λογοτεχνικά τους  κείμενα  μέλη της από διάφορες χώρες, οι:

Γεώργιος Αβράς,  Χρήστος Αγγελής, Ντίνα Αμανατίδου, Έρμα Βασιλείου, Αγγελική Βόλλνερ-Μαραγκουδάκη, Ιάκωβος Γαριβάλδης  Άγγελος Γόντικας, Θάλεια Sentineo, Σπύρος Δαρσινός, Στράτος Δουκάκης, Κώστας Λουρίδας, Στέλλα Ζαμπούρου Φόλλεντερ, Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, Ρούλα Ιωαννίδου – Σταύρου, Τεντ Καψάλης, Βάνα Κοντομέρκου, Βασίλης Κουτουζής, Κωνσταντίνος Μ. Κώστος, Νίκος Λιψάνος,   Μιχάλης Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Μουστάκης, Ελευθερία Μπέλμπα, Λίλη Μπίτα,        Σεβαστή Μπούρα-Μπούτου, Παντελής Π. Ξανθίδης, + Ρεγγίνα Παγουλάτου,       Νίκος Παλαμήδης, Παντελής Παλαμήδης, Γαβριήλ Παναγιωσούλης, Ασπα Παπακωνσταντίνου, Λένα Παππά, Νίκος Πιπέρης, Γεώργιος Πλακιάς, Ηλίας Στεργιόπουλος, Γιώτα Στρατή, Μάκης Τζιλιάνος, Παναγιώτης Τρανούλης, Χριστίνα Τσαρδίκου, Βλάζια Φαϊδά,  Βάιος Φασούλας, Χρήστος Φασούλας, Αννα Χρηστάκη Κόρνουελ.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ  ΜΕΛΩΝ  Δ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ  ΕΕΛΣΠΗ

 

Δυο  πολύ  ενδιαφέροντα  κείμενα   στις πρώτες σελίδες την Ανθολογίας:

 

                   Χαιρετισμός  κου Αντώνη Παπαδημητρίου

          Προέδρου Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης

 

     « Το Ίδρυμα Ωνάση αποφάσισε να χορηγήσει την έκδοση της Ανθολογίας του Απόδημου Ελληνισμού όχι χωρίς κάποιους ενδοιασμούς.  Οι ενδοιασμοί αυτοί αφορούν πρώτα - πρώτα την ίδια την έννοια της ανθολογίας ως ενδεικτικού και άρα αποσπασματικού και παραμορφωτικού ενδεχομένως καθρέφτη του πολιτιστικού γίγνεσθαι.  Ενέχει δηλαδή τον κίνδυνο της παραλείψεως και τον κίνδυνο της παρόδου της επικαιρότητας.  Όταν μάλιστα η ανθολογία εκτείνεται γεωγραφικά σε περισσότερες από μία περιοχές και λογοτεχνικά ιδιώματα τότε οι ενδοιασμοί αυτοί γίνονται ακόμα πιο έντονοι.

       Ποιοι λόγοι μας ώθησαν λοιπόν σ’ αυτήν την προσπάθεια;  Πρώτα – πρώτα η έξωθεν καλή μαρτυρία των φορέων.  Κατά δεύτερον το γεγονός ότι η προσπάθεια αξίζει να γίνει αφού είναι ο μοναδικός τρόπος να αναδειχθούν έργα τα οποία αλλιώς θα ήταν δυσπρόσιτα για τον μέσο αναγνώστη.  Τρίτον, η αναγνώριση της εθνικής σημασίας της ανθολογίας συνιστά έναν ακόμα δεσμό σύσφιξης και συσπείρωσης των απανταχού συν - Ελλήνων.  Τέταρτο και πιο σημαντικό από όλα η υπόμνηση ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι αυτός που μέχρι τώρα και μπόλιασε τον Ελλαδικό κορμό με τις νέες τάσεις που ευδοκιμούσαν αλλού αλλά και ανέδειξε τις πρώτες δυνάμεις του Έθνους μας εντός και εκτός Ελλάδας.

      Αυτή η αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στους Έλληνες που έφυγαν από την πατρίδα, αυτούς που γεννήθηκαν έξω, αυτούς που έμειναν και αυτούς που γύρισαν είναι η δύναμη του Ελληνισμού.  Πιστεύουμε ότι αυτή η Ανθολογία θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή στο να τονώσουμε την επικοινωνία και να συσφίξουμε τους δεσμούς ανάμεσα στους μεν και τους δε».

     

        Μήνυμα Προέδρου ΣΑΕ για την «Ανθολογία έργων της ΕΕΛΣΠΗ»  

 

        Το δέντρο της ελληνικής Διασποράς  ανθίζει, καρπίζει, δυναμώνει κι ομορφαίνει. Απλώνει ρίζες και κλαδιά σε όλο τον κόσμο, έχει το δικό του χρώμα και καμιά μορφή δε μοιάζει με τη δική του. Εντάσσεται αρμονικά στο τοπίο που το περιβάλλει, αγαπάει την πρόοδο και την ειρηνική συνύπαρξη.

        Από τους πιο εκλεκτούς καρπούς του είναι τα έργα των ομογενών λογοτεχνών, συμπαγών Ελλήνων που όχι μόνο διαφύλαξαν τη γλώσσα και την ταυτότητά μας αλλά εργάστηκαν με το μυαλό και την καρδιά τους για να την κάνουν στολίδι. Έγραψαν ιστορίες, ποιήματα, παραμύθια, εξομολογήσεις, εκφράστηκαν στη γλώσσα μας κι ας ζουν σε ξένο τόπο, μετουσίωσαν τη νοσταλγία για την Ελλάδα, τη λατρεία για την πατρίδα μας, τα όνειρα για την επιστροφή, για το γυρισμό του Οδυσσέα σε έργα και γραφές.

       Σε αυτή την Ανθολογία θα διαβάσουμε και θα θαυμάσουμε, θα συγκινηθούμε και θα χαμογελάσουμε, θα γοητευτούμε και θα ονειροπολήσουμε. Χαίρομαι αφάνταστα για αυτή την έκδοση, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συνδρομή του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και την αρωγή του ΣΑΕ. Εύχομαι και αναμένω τη συνέχεια, συγχαίρω θερμά τους δημιουργούς  για την εξαιρετική ευαισθησία τους, το ταλέντο τους, το ασίγαστο πάθος τους για τα ελληνικά γράμματα.

                                                                                Καλή ανάγνωση.

                                                                            Στέφανος Π. Ταμβάκης

                                                                                    Πρόεδρος ΣΑΕ

       

         ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ   ΣΤΗΝ   ΠΑΤΡΙΔΑ

 

     Στην πατρίδα ξαναγύρισε - εδώ και καιρό ο επί χρόνια μετανάστης  στη Γερμανία  Βάιος Φασούλας, ο οποίος  όχι μόνο πρόκοψε επαγγελματικά, αλλά αναδείχθηκε  όπως είναι γνωστό  σε διαπρεπή λογοτέχνη, ίδρυσε μαζί με άλλους την ΕΕΛΣΠΗ, της οποίας είναι πρόεδρος, με διεθνή απήχηση  στο  χώρο του απανταχού Ελληνισμού  και όχι μόνο.

     Σήμερα ο  κ. Φασούλας δημιουργεί και κινεί τα νήματα της Ενωσης   από τα Τρίκαλα  όπου διαμένει- εκεί στο πανέμορφο σπιτικό του  με το γραφικό συντριβάνι που κατασκεύασε ο ίδιος τον συναντήσαμε  5/8/07 :

     --  Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από την Ελλάδα για να επικοινωνείς και να φροντίζεις για τα θέματα των απανταχού Ελλήνων, μας είπε. Αρκεί να το καταλάβουν όσοι κυβερνώντες ασχολούνται με αυτά.

 

     ΑΣΠΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:  ...ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ  ΑΛΛΟΤΙΝΟΥ...

 

   Λάβαμε πρόσφατα τη νέα ποιητική συλλογή τους μέλους της ΕΕΛΣΠΗ  Ασπας Παπακωνσταντίνου  με τον τίτλο  "....ενός κόσμου αλλοτινού".  Δείτε περισσότερα για την Ασπα.

                          

          ΤΙΜΗΤΙΚΗ   ΠΛΑΚΕΤΑ   ΣΤΗΝ    ΕΕΛΣΠΗ

 

    Το Αριστοτέλειο ίδρυμα απένειμε  στην ΕΕΛΣΠΗ  τιμητική πλακέτα. Σε επιστολή της διοίκησης αναφέρονται τα εξής:

 

                     ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Έρευνας Μελέτης & Αρωγής Ομογενειακών ΜΜΕ

                                             Έδρα Κύπρος

 

Προς τον

Πρόεδρο & Μέλη του Δ.Συμβουλίου

της ΕΕΛΣΠΗ     Γερμανία

                                                                       Κύπρος 10 Μαΐου 2005

          Αγαπητοί φίλοι,

 

          Με την βοήθεια και την συμπαράσταση τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΛΣΠΗ όσο και των μελών της,  το Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης Αρωγής Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πραγματοποίησε στην Αλεξάνδρεια από τις 9-12 Απριλίου μια εξαιρετική από κάθε άποψη Έκθεση «Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου». Στην Έκθεση όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, παρουσιάσθηκαν πάνω από 320 έντυπα εφημερίδες και περιοδικά  από κάθε γωνιά του πλανήτη όπου ανθεί ο Ελληνισμός, και για πρώτη φορά ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων, πνευματικό έργο των Ελλήνων της διασποράς ιδιαίτερα δε των μελών της ΕΕΛΣΠΗ.

          Η Έκθεση καλύφθηκε δημοσιογραφικά τόσο από Ελλαδικά όσο και Ομογενειακά ΜΜΕ και θέλουμε να πιστεύουμε πως το Αριστοτέλειο Ίδρυμα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή τόσο του ανώνυμου, όσο και του επώνυμου Συγγραφέα και Λογοτέχνη της διασποράς.

          Η άμεση ανταπόκριση των μελών σας με την αποστολή βιβλίων για την πραγματοποίηση της Έκθεσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είμαστε πεπεισμένοι πως πολύ σύντομα θα φανούν οι καρποί από αυτό το πρωτοποριακό έργο που είχε την τόλμη και τη δύναμη να πραγματοποιήσει το Αριστοτέλειο Ίδρυμα. 

          Όπως γνωρίζετε η Έκθεση «Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου» θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες με την βοήθεια και συμπαράσταση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΣΑΕ  κ. Στέφανου Ταμβάκη ο οποίος έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τον πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο της Ομογένειας.

          Τέλος το Δ.Σ. του Αριστοτελείου Ιδρύματος ομόφωνα έχει αποφασίσει να απονείμει τιμητική πλακέτα του Ιδρύματος στην ΕΕΛΣΠΗ με την οποία τιμά τα απανταχού της γης μέλη της, και εύχεται υγεία, χαρά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία,, και ένα πλούσιο πνευματικό έργο.

                                      Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

       Η Γραμματέας του Δ.Σ                              Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

       Αναστ. Ηλιάδου                                     Μιχάλης Λυμπερόπουλος      

                          ΝΕΟ  ΜΕΛΟΣ   ΤΗΣ  ΕΕΛΣΠΗ   

 

    Οπως μας πληροφόρησε  ο  κ. Βάϊος Φασούλας  η ΕΕΛΣΠΗ,  Ενωση  Ελλήνων Λογοτεχνων Συγγραφέων  Πέντε Ηπείρων  απόκτησε νέο μέλος, την  Ρούλα  Ιωαννίδου- Σταύρου. Διαβάστε  γι αυτήν.

    

     ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΓΙΑ  ΜΑΣ

 

Αγαπητέ  κ. Κουτουζή

      Σας  ευχαριστώ θερμά  για την ευγενική καλοσύνη που είχατε να με καλωσορίσετε στην ΕΕΛΣΠΗ  και να με φιλοξενήσετε  στην ιστοσελίδα σας.

      Παρακαλώ επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για το  εθνωφελές  και  κοινωφελές έργο που επιτελείτε  μέσω της τόσο πλούσιας ηλεκτρονικής εφημερίδας σας την οποία θα επισκεφτώ ξανά.

       Εύχομαι  υγεία και δύναμη  σε σας και στους συνεργάτες σας και καλή επιτυχία στις δημιουργικές σας δραστηριότητες.

      Σας χαιρετώ από την Κύπρο

    Ρούλα Ιωαννίδου- Σταύρου
    http://www.avacom.net                19-11- 2003

  

   ΟΙ   ΠΡΩΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ   ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ