Συνημμένο στο  http://www.koutouzis.gr/egklimata.htm

 Ατυχήματα, τροχαία και άλλα                 

 

 

*** Την  άνοιξη του   1998  στον Αγιο  Γεώργιο  Τροιζήνας   σκοτώθηκε  ο  17 χρονος Αθανάσιος  Κατριλιώτης, του Βλάσση  που επέβαινε σε  μοτοποδήλατο.  

 

             Τραγικό θάνατο βρήκε υπάλληλος του Δήμου  Πόρου

 

     Τραγικό θάνατο βρήκε 30-8-1999 υπάλληλος του Δήμου Πόρου  στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή, η οποία σύμφωνα με την πυροσβεστική οφείλεται σε εμπρησμό. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Κουβάτσο, 41 χρόνων, ο οποίος ενώ μετέφερε με το βυτιοφόρο του νερό, το όχημα ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

           

---  Θανάσιμα τραυματίστηκε   ο  εργολάβος Κώστας  Δρίτσας, που νηφάλιος, μεθυσμένος ή  κοιμισμένος   έπεσε ξημερώματα  της 6-10-2002, με το αυτοκίνητό του στο γκρεμό στη νέα οδό  Καλλονής Επιδαύρου.

 

***  Άλλο  ένα  θανατηφόρο τροχαίο  έγινε στο Γαλατά-στους Αγίους Αποστόλους- στις  24-12-02. Φορτηγό αυτοκίνητο από την Τρίπολη  παρέσυρε  μοτοποδήλατο  στο οποίο επέβαινε  ο Νίκος Δεβεζόγλου,  ο οποίος και σκοτώθηκε.

 

--- Σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα  (15/8/03) σκοτώθηκαν  ο  Αντώνης Κατσουλάκος, 25 ετών και  ένας  ξάδελφός  του από την  Καλαμάτα.

   Ο  Αντώνης  ήταν  νιόπαντρος  και τελευταία  είχε  μαζί με τον  πατέρα του το κλάμπ  ΠΕΤΡΙΝΟ  στη Μπούγια,  στο παλιό  λιτρίβι του    Μάγειρα.

   Οι δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους  όταν η χιλιάρα  μηχανή  που επέβαιναν  ξέφυγε  από την πορεία  της, λίγο πιο κάτω από τον Αγιο Σεραφείμ, στη στροφή   εκεί  που αρχίζει  ο  δρόμος για του Καρδάση, από άγνωστη αιτία, και χτύπησαν πάνω σε μια  αγριελιά  που τους αφαίρεσε τη ζωή. Κι ήταν  παραμονές της Παναγίας.

   Αναφέρθηκε  ότι  οι δύο νέοι διασκέδαζαν  και  αργά το βράδυ  πήραν τη μηχανή  που  ήταν καινούρια  για να τη  δοκιμάσουν. Αλλά δεν ξαναγύρισαν!

 

  ---  Το 2003  από το Αστυνομικό Τμήμα  Πόρου  σχηματίστηκαν 14 δικογραφίες  για τροχαία  ατυχήματα, εκ  των οποίων τρία ήταν θανατηφόρα, 3 με  σοβαρό τραυματισμό  και 8 με ελαφρύ.

     Το πρώτο  εξάμηνο του 2004  σχηματίστηκαν  12 δικογραφίες  για τροχαία ατυχήματα, πέντε με σοβαρό τραυματισμό και 7 με ελαφρύ.

--- Κατά τους ελέγχους εφαρμογής του ν. 2696/99 "Κ.Ο.Κ" έχουν διαπιστωθεί για το έτος 2003  σαράντα δύο (42) παραβάσεις και δέκα εννέα (19) παραβάσεις μέχρι και σήμερα  (23/7/04).

    Επιπροσθέτως  διαπιστώθηκαν  για τα έτη 2003 και 2004 (έως σήμερα) έξι (6) και έξι (6 )  παραβάσεις αντίστοιχα, σχετικές με αλκοόλ, σε διενέργεια συνολικά πενήντα επτά (57) ελέγχων.  

  Το συνολικό χρηματικό ποσό των προαναφερομένων παραβάσεων ανέρχεται σ ύψος των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) και διακοσίων (200) ΕΥΡΩ για τα έτη 2003 και  2004 αντίστοιχα.

==  Από το Λιμεναρχείο Πόρου το 2003 βεβαιώθηκαν 529 παραβάσεις παράνομης στάθμευσης  γα τις οποίες επεβλήθησαν πρόστιμα, συνολικά, 30.191 , και 4 πταισματικές, πρόστιμα  253,71 .

 

---  Ένα  ακόμα τραγικό  δυστύχημα   συνέβη   στην αμαρτωλή  νέα  οδό Καλλονής Επιδαύρου.

     Το Σάββατο  (16/10/04),  γύρω στις 9.30  το πρωϊ, ο Γιώργος  Μαραγκάκης, 46  ετών,  υπάλληλος  της Εθνικής  Τράπεζας Πόρου  και η σύζυγός του   Ντίνα Σταύρου  4Ο  ετών, από την Τακτικούπολη, μαία στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, έπεσαν  με το αυτοκίνητό  τους  στο  γκρεμό  μετά το γεφυράκι φαράγγι του έρωτα-  προς την Επίδαυρο, στο άφτιαχτο  ακόμα τμήμα  του δρόμου και βρήκαν τραγικό θάνατο.

      Το αυτοκίνητο,  μάρκας  Φίατ - Σεϊτσέντο ασημί  ΖΖΡ 5611, οδηγούσε  η Ντίνα Σταύρου, και  πήγαιναν  στο Ναύπλιο  να κάνουν  σέρβις  στο αυτοκίνητό τους.

     Το συμβάν αντελήφθη  ένας ψαράς ο  οποίος και ειδοποίησε  το Λιμεναρχείο  Επιδαύρου.

     Το άτυχο ζευγάρι αφήνει πίσω του  δύο παιδιά, ένα  κορίτσι,  τη  Στέλλα, μαθήτρια της Α Λυκείου,  και ένα αγόρι  το  Μιχάλη  μαθητή του  Δημοτικού.

 

       

      Από τις αρμόδιες  αρχές ερευνώνται  τα αίτια  που οδήγησαν το αυτοκίνητο  με το τραγικό  ζευγάρι  στη θανάσιμη βουτιά των  60  μέτρων. Πρώτη  εκτίμηση  είναι η υπερβολική ταχύτητα στο στενό, γεμάτο λακκούβες,  δρόμο.

 

      ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ  ΣΕ  ΤΡΟΧΑΙΟ   ΣΤΗ   ΦΟΥΣΑ  ΠΟΡΟΥ

 

    Σε τροχαίο δυστύχημα σκοτώθηκε (5/12/05) στη Φούσα του Πόρου ο υπερήλικας   απόστρατος  ταξίαρχος της Αεροπορίας Ιωάννης  Μαυρολέων.  Ο απόστρατος αξιωματικός, 89 ετών,  ενώ  οδηγούσε  το  αυτοκίνητό του  στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, έχασε τον έλεγχο  του  οχήματος με αποτέλεσμα να προσκρούσει  σε βράχο  και να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Ο εκλιπών έμενε στη Βαγιονιά - είχε παντρευτεί  την κόρη  του Δημητρίου Γρίβα, αδελφή του Ελευθέριου Γρίβα.

    Η κόρη  του Ρένα Μαυρολέοντος  είναι καθηγήτρια  Αγγλικών στο Γυμνάσιο  Πόρου.

 

*****  Την Κυριακή,  14/5/06, στο δρόμο  Επιδαύρου - Λυγουριού σκοτώθηκε  ο Γαλατιώτης  Θεόδωρος Α. Μανιάτης,  42 ετών. Ενώ έτρεχε με τη μηχανή του, από αγροτικό  δρόμο  του βγήκε  μπροστά  ένα ημιφορτηγό, δε μπόρεσε να το αποφύγει, έπεσε πάνω του και  έχασε τη ζωή του.

 

                           ΓΑΛΑΤΙΩΤΗΣ  ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ   ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

 

  Σε  τροχαίο δυστύχημα που έγινε μέσα στο Γαλατά  σκοτώθηκε, 18/8/06,  ο Αντώνης  Πατσός, 73  ετών, όταν  το μηχανάκι στο οποίο   επέβαινε παρασύρθηκε  από αυτοκίνητο που οδηγούσε Ποριώτης.

 

 

         ΕΧΑΣΕ  ΤΗ  ΖΩΗ  ΤΟΥ  ΓΙΑ  ΕΝΑ  ΣΚΥΛΟ

 

    Απεβίωσε τελικά,  4/9/06, σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν, ο 33χρονος Γεώργιος Βασ. Δρίτσας, κάτοικος Μεθάνων, ο οποίος  στις 19/8 στις 8.15 μμ, στην προσπάθειά του να αποφύγει  ένα σκύλο, ανετράπη με το μηχανάκι του και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, στο 8ο χιλ. της οδού Γαλατά -Ναυπλίου (στον Κάμπο Τροιζήνας).

 

         ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ  ΜΗΧΑΝΑΚΙ

 

     Ενας ακόμα θάνατος συνέβη  14/9/06 το πρωϊ, με μηχανάκι: Κοντά στους Αγίους Αποστόλους Τακτικούπολης σκοτώθηκε ο 28χρονος Αλβανός Μπλίκου Αλμπάν.

 

    ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ  ΤΡΟΧΑΙΟ  ΘΡΙΛΕΡ

     ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ   ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ - ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 

      Τροχαίο  δυστύχημα  θρίλερ συνέβη 18/11/06  στη στροφή - μετά το τούνελ -  της νέας  οδού   Καλλονής -  Επιδαύρου  και προς  Επίδαυρο, 5 χιλιόμετρα πριν από αυτήν.

      Ψαράδες εντόπισαν  στην παραλία  το πτώμα μίας γυναίκας  και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Επιδαύρου. Το Λιμεναρχείο σε συνεργασία  με το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου έκαναν   αναγνώριση του πτώματος και ειδοποιήθηκαν οι  συγγενείς της. Οι οποίοι πληροφόρησαν  τις αρχές  ότι επέβαινε αυτοκινήτου. Το Λιμεναρχείο  ερεύνησε  τη  θαλάσσια περιοχή, και πράγματι εντόπισε  και ανέσυρε  ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο με  αριθμό ΕΥΑ 8767, το οποίο προφανώς ξέφυγε από  την πορεία  του  και έπεσε στη θάλασσα στο  σημείο αυτό δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες.

      Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η νεκρή   οδηγός, από την περιοχή του Κρανιδίου (Κόστα) 59 ετών το γένος Μαλανδρένια, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ήταν σχεδόν καρατομημένη. Πολλές φήμες "μιλούν" για εγκληματική ενέργεια.

     Επειδή  δε από τους οικείους της  αναφέρθηκε ότι  πιθανότατα  μέσα στο αυτοκίνητο  υπήρχε και άλλο άτομο, ειδοποιήθηκε  στις 22/11/06  η Πυροσβεστική Υπηρεσία /ΕΜΑΚ, η οποία ερεύνησε  την περιοχή  της ξηράς  σε βάθος 150 μέτρων  αλλά  δεν βρήκε τίποτα.

     Ανακρίσεις για την περίεργη αυτή υπόθεση  κάνει, προς κάθε κατεύθυνση,  το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου.

 

****   Σε  τροχαίο, ατύχημα  με μηχανάκι  σκοτώθηκε 26/8  η  Αλιάζ Νεχμίζε  Ινδή, 32 ετών.

****   Σε ατύχημα με μηχανάκι  σκοτώθηκε  ο Αθανάσιος Μπακάλης  του  Βασιλείου  ετών  72 Δρυόπη  10/8/07,

 

                 ΑΠΕΒΙΩΣΕ  Ο  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΗΣ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ

 

      Απεβίωσε  20/9/07 ο 25χρονος Γιώργος  Μπάρτζης  του Παναγιώτη,  ο οποίος είχε τραυματιστεί στο σοβαρό  τροχαίο  ατύχημα που  συνέβη το μεσημέρι της  18/9/07   έξω  από το Λύκειο  του  Πόρου. Δύο μηχανάκια συγκρούστηκαν με σφοδρότητα μεταξύ τους με αποτέλεσμα  να τραυματιστούν  σοβαρά  οι δύο νέοι που τα οδηγούσαν: Ο Γιώργος  και η Ελένη Τζάνου.  Η κοπέλα νοσηλεύθηκε  για καιρό  σε κρίσιμη κατάσταση  σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

               ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ  ΝΑΥΤΙΚΟΣ-ΨΑΡΑΣ  ΕΝ ΠΛΩ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

 

        Θαλάσσιο δυστύχημα σημειώθηκε  τις πρώτες  βραδινές ώρες  της 8-12-08, στη θαλάσσια περιοχή της νότιας εισόδου λιμένα Πόρου, ανοιχτά από τη θέση ΣΤΑΥΡΟΣ, όταν το  ταχύπλοο σκάφος ΠΟΠΗ με  2 επιβαίνοντες   και κυβερνήτη 49χρονο, συγκρούστηκε με το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα  άτομα.

     Από την σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 56χρονος κυβερνήτης του αλιευτικού Γιώργος Παπαιωάννου, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη.

         Το   αλιευτικό πλέοντας αυτοδύναμα, προσέγγισε στον λιμάνι του Πόρου, όπου ανέμενε ασθενοφόρο και ιδιώτης γιατρός προκειμένου προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματισθέντα. Εν συνεχεία ο παθών μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Θεραπευτήριο Κέντρου Εκπαιδεύσεως ΠΟΡΟΥ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

                    ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΒΟΣΚΟΣ  ΠΕΘΑΝΕ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ

 

        Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 30-12-08  ο 77χρονος  βοσκός  Γεώργιος  Γιαννάκης   από το χωριό  Ευαγγελισμός, που αγνοείτο από το απόγευμα της Παρασκευής 26-12-08, στην ορεινή περιοχή Τσαρκί  των Αδερών Γαλατά Τροιζηνίας. Ο  Γιαννάκης είχε  εξαφανιστεί σε υψόμετρο 600-650 μέτρων, μέσα σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με συνεχή και έντονη βροχόπτωση και πυκνή ομίχλη, ενώ φρόντιζε το κοπάδι του. 

 

              ΓΥΝΑΙΚΑ  ΕΧΑΣΕ  ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ  ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ

 

     Θανατηφόρο  τροχαίο  δυστύχημα   συνέβη  17-1-09  στην  Καλλονή Τροιζηνίας. Αυτοκίνητο  που οδηγούσε  45χρονος  παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την  Ελένη Μαρόκου χα Επαμεινώνδα  ετών  73.

 

               ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ  ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ  ΓΑΛΑΤΑ  ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ

 

      Δύο  άτομα σκοτώθηκαν στο Γαλατά Τροιζηνίας  λόγω εκτροπής των αυτοκινήτων που οδηγούσαν από το δρόμο, στη διαδρομή από την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών μέχρι την Πέτρινη γέφυρα,  πιθανώς λόγω ολισθηρότητας.

      Πρόκειται για τους  Ιωάννη Καούνη  49 ετών (11/12), και Δημ. Αναγνωστόπουλο  19 ετών (12/12). (13-12-09 14,00)

 

***  Δύο  τροχαία  ατυχήματα σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε  12/13-6  στην περιοχή της Τροιζηνίας:

    ==  Ενός αλλοδαπός, συνεπιβάτης  σε  ΙΧ τραυματίστηκε  θανάσιμα δυστύχημα στην περιοχή Τροιζήνας.

    ==  Ένα 65χρονος που επέβαινε σε μοτοποδήλατο έπεσε με σφοδρότητα σε φοίνικα της παραλίας των Μεθάνων, τραυματίστηκε  σοβαρά

 

                 Τρία τροχαία έγιναν  στην Τροιζηνία την ίδια  μέρα

 

      Τρία τροχαία  σημειώθηκαν στην Τροιζηνία την ίδια  μέρα, Τετάρτη  23/6/10  και οι άνδρες του ΑΣ Γαλατά δεν ήξεραν που να πρωτοτρέξουν: Ένα θανατηφόρο, ένας  σοβαρός τραυματισμός  και ένα  ακόμη τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό.

==   Στην Τακτικούπολη  ο 65χρονος υδραυλικός Σταμάτης Σταύρου  από το Μεγαλοχώρι Μεθάνων που οδηγούσε μηχανάκι, προσέκρουσε  σε μανδρότοιχο και έχασε τη ζωή  του.

==    Στο Γαλατά, στο ελικοδρόμιο, ένας νέος που οδηγούσε μηχανή, συγκρούστηκε  με  αυτοκίνητο και τραυματίστηκε σοβαρά.

==   Ένα άλλος  ελαφρύτερος τραυματισμός, πάλι επιβάτη μηχανής, έγινε στην πέτρινη γέφυρα. (24-6-10  12,00)

 

Για τα επόμενα χρόνια  ερευνείστε  ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 2011 και μετά.

 

 

   Κεντρική σελίδα