Συνημμένο στο  http://www.koutouzis.gr/egklimata.htm

 

   ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ       

 

       2004

 

+++ Σε 500 (περίπου) ανέρχονται  οι αλλοδαποί  που είναι ασφαλισμένοι  στο ΙΚΑ Πόρου, οι οποίοι  εργάζονται σε διάφορες  επιχειρήσεις ή στις οικοδομές. Από αυτούς  οι περισσότεροι  είναι Αλβανοί.  Οι Αλβανοί ασφαλισμένοι που εργάζονται σε οικοδομές είναι  150, και αποτελούν το 50% του συνόλου των εργαζομένων   στον τομέα αυτό.

   Πολλοί άλλοι, κυρίως Ινδοί και Πακιστανοί είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

+++   Οι περισσότεροι από αυτούς  έχουν καταθέσεις  σε τράπεζες, κυρίως στην ΑΛΦΑ ΜΠΑΚ  η οποία  έχει  υποκαταστήματα στην Αλβανία.

+++   Κάποιων Αλβανών τα παιδιά  έχουν  γεννηθεί στο Αργος ή στο Ναύπλιο, έχουν δηλωθεί  στα Ελληνικά δημοτολόγια, έχουν βαφτιστεί  χριστιανοί, αλλά οι γονείς τους δεν σκέφτονται να παραμείνουν  στην Ελλάδα.

+++  Τα  παιδιά τους πηγαίνουν  στα Σχολεία της περιοχής.Στο  Δημοτικό  Σχολείο του Αγίου Γεωργίου της Τροιζήνας, πηγαίνουν πλέον μόνο 20 Αλβανάκια, αγόρια και κορίτσια. Τρία-τέσσερα Ελληνόπουλα  που πήγαιναν σ αυτό το  σχολείο, κατευθύνθηκαν σε άλλα σχολεία.

+++  Οι Ινδοί συχνά  οργανώνουν παραδοσιακές γιορτές τους. Εχουν κάνει , μάλιστα, και σωματείο.

+++  Σύμφωνα με στοιχεία της  Αστυνομίας  καλή είναι  η συμπεριφορά των οικονομικών μεταναστών. Συνήθως έχουν προβλήματα μεταξύ τους.

 

   Σήμερα  διευκρινίζουμε  ότι σύμφωνα με στοιχεία που πήραμε από τους Δήμους, στον Πόρο  οι  οικονομικοί  μετανάστες  ανέρχονται σε  περίπου 500 εκ των οποίων  το 65%  είναι Αλβανοί και το υπόλοιπο ποσοστό  κυρίως Ινδοί. Αυτοί ασχολούνται κυρίως με οικοδομικές εργασίες.

      Στο Δήμο  Τροιζήνας ανέρχονται  σε 700 περίπου-  το 70% είναι Ινδοί και το υπόλοιπο ποσοστό  είναι  κυρίως  Αλβανοί. Αυτοί  απασχολούνται κυρίως με αγροτικές εργασίες.

       Δηλαδή  1200, περίπου,   σ ένα σύνολο  Πόρου- Γαλατά - Τροιζήνας   10.585 κατοίκων, ήτοι 11 στους 100.

      Φυσικά μιλάμε για τους νομίμως ευρισκόμενους στην Τροιζηνία.  Τώρα με τη συλλογή  του ελαιοκάρπου  οι Αλβανοί  είχαν αυξηθεί  - με τη μέθοδο της μετάκλησης αλλά αυτοί θα φύγουν μετά το τέλος των εργασιών.

 

ΠΟΡΟΣ

 

2004 ===  Καλή ήταν  η συμπεριφορά των οικονομικών μεταναστών.

 

ΜΕΘΑΝΑ

 

2004  ==  Η   συμπεριφορά των  οικονομικών μεταναστών  που  ζουν και εργάζονται στην περιοχή είναι  καλή,    αλλά   συνήθως   έχουν   προβλήματα   μεταξύ τους.

 

 

 Κεντρική σελίδα