Ο κόσμος του LifeStyle  απασχολήθηκε τις τελευταίες μέρες   με κάποιες δηλώσεις της διάσημης  συγγραφέως  Χρυσηίδας Δημουλίδου. Ο Πέτρος Κωστόπουλος   την κάλεσε στην εκπομπή του όπου απάντησε σε ερωτήσεις του, έντυπα  και  ιστοσελίδες  έγραψαν διάφορα.

       Εμείς θελήσαμε να έχουμε μια ιδιαίτερη συνομιλία μαζί της, πάνω σε διάφορα θέματα. Και Ιδού:

 

    Χρυσηίδα,   ποιες είναι οι απόψεις σου για το Θεό;

Εξαρτάται πως το βλέπει κάποιος. Γι άλλους ο Θεός βρίσκεται  μέσα στην εκκλησία και επάνω στις εικόνες και γι άλλους έξω από αυτήν, στην Φύση, μέσα σ ένα λουλούδι που ανθίζει, σ ένα ηλιοβασίλεμα  ή σ ένα τσουνάμι που καταπίνει εκτάσεις γης. Ανήκω στην δεύτερη κατηγορία. Για μένα Θεός είναι η Πλάση και όλοι οι ηλεκτρομαγνητικοί νόμοι που την διέπουν.

    Τι ρόλο παίζει το σύμπαν στη ζωή μας;

Τα πάντα.  Σύμπαν είναι το θείο, αυτό που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους, το απέραντο, το μεγαλείο, το μυστήριο, η γέννηση και ο θάνατος.

    Πιστεύεις ότι καθένας μας ήρθε στη ζωή για ένα συγκεκριμένο ρόλο;

Φυσικά.  Δεν μπορούμε όλοι να υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό. Δεν θα υπήρχε ισορροπία στην κοινωνική δομή. Ο καθείς από εμάς συμπληρώνει τα κενά του άλλου και όλοι μαζί το σύνολο. Κάποιοι είναι προορισμένοι να γίνουν διδάσκαλοι  κι άλλοι να παραμείνουν αιώνιοι μαθητές ή ακόμη χειρότερα ανύπαρκτοι. Άλλοι είναι προορισμένοι να σώζουν ζωές και συνειδήσεις, κι άλλοι να τις αφαιρούν. Μέσα από τις ανακατατάξεις και τις ανομοιότητες διδασκόμεθα, δυστυχώς όχι όλοι.

    Εσύ πιστεύεις ότι έχεις βρει το ρόλο σου;

Ναι τον έχω βρει. Ο δικός μου ρόλος είναι να διευρύνω πνευματικούς κα ψυχικούς ορίζοντες κάτι που γίνεται με μεγάλη ευχαρίστηση κι ας λειτουργεί εις  βάρος της προσωπικής μου ζωής και των δικών μου αντοχών.

      Πιστεύεις ότι ο ρόλος αυτός επηρεάζει τους άλλους ανθρώπους;

Όταν κάποιοι άνθρωποι επηρεάζονται καθολικά από τον δικό σου τρόπο σκέψης σε σημείο που ν αλλάζουν στάση και τρόπο ζωής, τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχεις αναλάβει ένα βαρύ και ουσιαστικό έργο  και πως  επιβάλλεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός.

     Οι άλλοι επηρεάζουν εσένα;

Και βέβαια με επηρεάζουν. Μέσα από τα έργα και τα λεγόμενα τους, ανάλογα, αρνητικά ή θετικά. Υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν κάνει καλύτερη σαν οντότητα κι άλλοι που μου άφησαν προβληματισμούς που μπορεί να με ακολουθήσουν μέχρι το τέλος..

     Αναμφισβήτητα τα βιβλία σου έχουν τύχει ευρείας επιδοκιμασίας από το αναγνωστικό κοινό. Επιδιώκεις κάτι περισσότερο;

Κάθε φορά επιδιώκω να ξεπεράσω το προηγούμενο βιβλίο μου, να μου πουν ότι αυτό είναι  το καλύτερό μου, ότι ενθουσιάστηκαν περισσότερο, πως γίνομαι καλύτερη συγγραφέας. Είναι σκοπός ζωής και θέλω ν αφήσω πίσω μου ένα καλό όνομα και θα το αφήσω.

     Πόσο εύκολα μπορείς να δημιουργείς ήρωες, να συλλαμβάνεις ιστορίες;

Πανεύκολα. Δεν έχω προβλήματα πάνω σ αυτό. Μόλις πιάσω την πένα στα χέρια μου, παύω να την οδηγώ εγώ και με οδηγεί εκείνη. Το χέρι πάει από μόνο του. Κάποιες φορές λέω ότι δεν θα κατορθώσω να το ολοκληρώσω, ότι έφθασα σε αδιέξοδο και μετά ως εκ θαύματος όλα λύνονται και βρίσκω τον δρόμο μου..

    Πόσο απλή είσαι; Μπορείς να καθίσεις το ίδιο άνετα με έναν ζητιάνο, και με έναν πρίγκιπα;

Πιο απλή δεν γίνεται. Σ αυτό είμαι απίστευτα προσαρμοστική και έχω συναναστραφεί το ίδιο άνετα με ζητιάνους, αλλά και άρχοντες. Η ύλη  και εξουσία μπορεί να εντυπωσιάζουν, όχι όμως εμένα, ειδικά τώρα που ωρίμασα. Ξέρω πως όλα αυτά είναι πρόσκαιρα ή πως κάποιοι γεννήθηκαν μέσα στα πούπουλα χωρίς να χρειαστεί να παλέψουν για τν ζωή τους, επομένως δεν μου προκαλούν και ιδιαίτερη εντύπωση , εκτός αν έχουν  να πουν κάτι που να ιντριγκάρει τις πνευματικές μου αναζητήσεις. Κι εκεί θέλω να καταλήξω. Πως εκείνο που με κάνει να αποζητήσω την συντροφιά ενός άνθρωπου, είναι τα πνευματικά του ενδιαφέροντα και η ακεραιότητα  της ψυχής του και μετά όλα τα άλλα.

     Πως μπορεί η κοινωνία να ικανοποιήσει τα ζητήματα όλων των ανθρώπων;

Μόνο η ουσιαστική επικοινωνία κι ένα κράτος δικαίου, μπορούν  να το πετύχουν. Όσο αυτά τα δύο απέχουν, τα προβλήματα θα επιλύνονται επιφανειακά  για να επανέλθουν δριμύτερα. Δυστυχώς, η ζωή μου δίδαξε, πως οι περισσότεροι νοιάζονται για το τομάρι τους, οπότε

     Είσαι ευχαριστημένη που είσαι γυναίκα, ή θα ήθελες να είσαι άνδρας;                   

Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν ξέρω πως ακριβώς μπορεί να νοιώθει ένας άνδρας. Και τα δύο φύλλα έχουν τα υπέρ  και τα κατά τους και το ένα συμπληρώνει το άλλο.  Σίγουρα σαν γυναίκα  ξέρω ότι έχω μεγαλύτερες  αντοχές κι στις εποχές που διάγουμε , τις χρειάζομαι.

    Εχεις εκδώσει  συνολικά 26 έργα εκ των  οποίων τα 18 είναι μυθιστορήματα  και όλα  best seller. Το επόμενο έργο σου τι είναι και πότε θα κυκλοφορήσει;

   Το επόμενο βιβλίο μου ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ είναι μυθιστόρημα 580 σελ. και θα κυκλοφορήσει 16 Μάιου 2013 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

  και σε τι αναφέρεται;

Δεν μπορώ να πω πολλά, παρά μόνο ότι είναι δύο βιβλία σ  ένα και πως δεν έχω ξαναγράψει παρόμοιο βιβλίο. Θα είναι έκπληξη για τους αναγνώστες ειδικά σ εκείνους  που αγαπούν τα βιβλία μυστηρίου.

Περίληψη του οπισθόφυλλου   του βιβλίου  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ

..........Πρωτοχρονιά  1938 στην Αθήνα.  Μέσα  στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει  πυρκαγιά στις καρδιές της δεκαοχτάχρονης μαθήτριας Ειρήνης και του  Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια  σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν  μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Όμως την ημέρα του γάμου τους, ένα φρικτό γεγονός  ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη καταρρέοντας  ψυχολογικά, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος,  φεύγει για τον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν  στάχτη και φωτιά, όπως και η γη της πατρίδας της.

Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια όμως γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ψάχνοντας για σπίτι, ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη από χρόνια έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο,  που αποφασίζει να την αγοράσει. Καθώς την ανακαινίζει αποκαλύπτεται κάτω από μια παλιά ταπετσαρία η τοιχογραφία ενός νέου ζευγαριού στις αρχές του αιώνα, που η κοπέλα της μοιάζει πολύ και η Ελεονόρα το θεωρεί καλό οιωνό.

Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάσταση της, αρχίζουν να  συμβαίνουν κάποια περίεργα πράγματα εκεί μέσα, που ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την οδηγούν στην έρευνα της ταυτότητας  του ζευγαριού της τοιχογραφίας, νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση και ο λόγος που εκείνος τα βράδια περιφέρεται στα δωμάτια διεκδικώντας την                  ΒΑΣ.ΚΟΥΤ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ